Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vysočina je na řadě míst nesjízdná, problémy i okolo Jihlavy. Kdo opravdu nutně nemusí, ať nevyjíždí, apeluje policie

Celodenní sněžení významně komplikuje dopravuje na mnoha místech po celé Vysočině. Policisté během pátku napočítali na sedmdesát nehod, ve večerních hodinách jsou hlášeny nesjízdné a neprůjezdné silnice. Policie žádá řidiče, aby vyjížděli jen v nejnutnějších případech.

Předpověď meteorologů se naplnila a také v Kraji Vysočina dnes od rána intenzivně sněží. Tomu také odpovídá situace na silnicích, záchranné složky mají plné ruce práce. Podle informací od policie se od rána stalo 45 dopravních nehod.

Informace o obtížně sjízdných úsecích šly od záchranných složek skoro po celý den. Už dopoledne došlo u Pacova k nehodě, která si vyžádala jeden lidský život, u dalších havárií bylo hlášeno šest zraněných. 

Před devátou hodinou večerní policejní mluvčí Dana Čírtková aktualizovala počet nehod na zhruba 75. „Ne všechny šetříme, protože si to někteří oznamovatelé rozmysleli a vyřešili na euroformulář. Nehody nestíháme dokumentovat, protože dojezd na místo nehod je komplikován počasím,“ uvedla.

Kam nevyjíždět?

Už podvečer zmiňovala, že problémy se sjízdností trvají na řadě míst v kraji, zejména na silnicích nižších tříd. Kvůli neustávajícímu sněžení se situace nelepší, spíše naopak. Večer jako nesjízdné a neprůjezdné označila silnici I/38 mezi Habry a Frýdnavou, na I/38 u Želetavy stojí kamiony, stejně jako u Dlouhé Brtnice. Stále problematická je komunikace I/19 mezi Starým Pelhřimovem a Zlátenkou, I/23 u Staré Říše neo II/405 u Brtnice směrem na Jihlavu.   

Policie proto upozorňuje veřejnost, aby se na cestu nevydával v noci nikdo, kdo opravdu nemusí 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky sníh, počasí, doprava, nehoda, policie, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina je na řadě míst nesjízdná, problémy i okolo Jihlavy. Kdo opravdu nutně nemusí, ať nevyjíždí, apeluje policie | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.