Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

FOTO: Na Vysočině intenzivně sněží, od rána se stalo na 70 nehod. Šest lidí se zranilo, jeden řidič zemřel

, aktualizováno 1. prosince 2023, 17:05

Předpověď meteorologů se naplnila a také v Kraji Vysočina dnes od rána intenzivně sněží. Tomu také odpovídá situace na silnicích, záchranné složky mají plné ruce práce. Podle informací od policie se od rána stalo 45 dopravních nehod.

Foto z tragické dopravní nehody, která se stala u Pacova. Foto: Policie ČR

Jedna z nich měla tragické následky. U Pacova na Pelhřimovsku narazil řidič v osobním autě do stromu, na místě podlehl svým zraněním. 

Tragická nehoda na Pelhřimovsku: Řidič osobního vozidla nepřežil náraz do stromu

V pátek dopoledne došlo u Pacova na Pelhřimovsku k dopravní nehodě, která si vyžádala jeden lidský život. Řidič osobního vozidla nepřežil náraz do stromu.

Při dalších nehodách, které během dneška zaměstnaly záchranné složky, se šest lidí zranilo. Hodinu po poledni například došlo k dopravní nehodě u obce Bílý Kámen na Jihlavsku. 

Foto z nehody u obce Bílý Kámen na Jihlavsku, foto: Policie ČR

Ta se obešla bez zranění," informovala dnes odpoledne policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Jakým místům se raději vyhnout? 

Během odpoledne vlivem hustého sněžení zůstalo hned několik úseků obtížně sjízdných. Aktuálně třeba silnice I/19 mezi Starým Pelhřimovem a Zlátenkou na Pelhřimovsku. Úsek byl v 17 hodin neprůjezdný v obou směrech. „Stojí zde kamiony, pro osobní auta je úsek s opatrností průjezdný," vysvětlila kolem 17. hodiny Dana Čírtková. 

Na Vysočině až 40 centimetrů nového sněhu  

Meteorologové dnes odpoledne přišli s výstrahou, která se týká Jihočeského kraje a také Kraje Vysočina, konkrétně jihozápadní části regionu. Podle předpovědi během dneška a soboty v těchto dvou krajích napadne 30 až 40 centimetrů nového sněhu. Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí od dnešních 11 hodin do půlnoci ze soboty na neděli. Na Vysočině se konkrétně týká Humpolecka, Jihlavska, Moravskobudějovicka, Pacovska, Pelhřimovska a okolí Telče.

„Celkově napadne na severovýchodě území 15 až 30 centimetrů a na horách kolem 40 centimetrů nového sněhu," upřesnil dnes Český hydrometeorologický ústav. 

Na Vysočině se kvůli čerstvému severozápadnímu větru budou tvořit sněhové jazyky. Místy také pozor na závěje. Opatrní musí být zejména řidiči, kteří musí svou jízdu přizpůsobit aktuálnímu stavu na silnici. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky sníh, počasí, doprava, nehoda, policie, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Hej ,páni vodiči a sněhové reťazy sů kde ,heeejj?!

Sobota, 2. prosince 2023, 01:38Odpovědět

FOTO: Na Vysočině intenzivně sněží, od rána se stalo na 70 nehod. Šest lidí se zranilo, jeden řidič zemřel | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.