Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Vysočině sněží, doprava je místy komplikovaná. Sníh se na silnicích drží, kluzká je i dálnice

V části Vysočiny začalo dnes odpoledne sněžit. Sníh se podle dispečinku krajských silničářů na silnicích drží. Problémy se sjízdností měli někteří řidiči především v okolí Humpolce na Pelhřimovsku. Na kluzkou dálnici D1 upozorňuje Ředitelství silnic a dálnic ČR. Výstraha platí pro úsek mezi 80. a 115. kilometrem.

Silničáři vyjeli s posypovými vozy na Pelhřimovsku i na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku. „Všude se nám začíná na vozovkách držet sníh. Je to sjízdné s opatrností, bude se asi tvořit rozbředlý sníh, takže to může klouzat, protože se to bude ujíždět, za posledních pět dní už stačil povrch vozovek studeným větrem zchladnout," řekl dispečer Roman Hubený. Sněhové přeháňky podle něho mohou postupně zasáhnout i Třebíčsko a Žďársko. Čtenáři Drbny poukazují na problémy v úseku mezi Kostelcem a Jihlavou.

Podle předpovědi meteorologů klesnou noční teploty na Vysočině na nulu až minus tři stupně Celsia. Nárazy větru mohou mít rychlost přes 50 kilometrů v hodině. Pro většinu území Česka bude od večera platit výstraha před náledím. V sobotu ráno se mohou ve vyšších polohách tvořit sněhové jazyky. Teploty přes den budou od minus dvou do jednoho stupně Celsia.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině sněží, doprava je místy komplikovaná. Sníh se na silnicích drží, kluzká je i dálnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.