Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Modernizace silnice u Rudíkova může začít do konce roku. Vznikne tam i zóna na vážení kamionů

Řidiči, kteří projíždí po silnici II/360 z Trnavy do Rudíkova na Třebíčsku, se mohou těšit na to, že 2,5 kilometru dlouhý úsek projde modernizací. Práce by mohly začít už koncem letošního roku.

Kraj Vysočina aktuálně administruje veřejnou zakázku pro výběr zhotovitele této rekonstrukce. Stavební firma bude opravovat část silnice od čerpací stanice Rudíkov až po obchvat Trnavy. „Na modernizaci Kraj Vysočina ze svého rozpočtu vyčlení 171 milionů korun, větší část nákladů uhradí z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci projektu II/360 Trnava – Rudíkov, 1. stavba," jmenuje mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Vážení nákladních aut

Plánovaná modernizace řeší především směrové a šířkové vedení silnice. „Součástí projektu je také bezpečnější napojení komunikací, zejména III/36058 ve směru na Rudíkov a napojení II/390 na Budišov. Vybudována bude i vážní zóna nedaleko rybníka Březina, sloužící ke kontrole nákladní dopravy,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky, dopravy a silničního hospodářství Miroslav Houška s tím, že zahájení stavby předpokládá koncem letošního roku. „K zásadnímu omezení dopravy ale letos nedojde, stavbaři v řádu týdnů začnou s kácením dřevin,“ doplnil náměstek Houška.

Řidiči by zmodernizovaný úsek mohli poprvé otestovat v listopadu příštího roku. Úplné dokončení díla je plánováno na červen 2025. „Na rekonstrukci by měla v budoucnu navázat oprava úseku II/360 Oslavička – Rudíkov, 2. stavba. Délka této trasy ve směru na Velké Meziříčí je 1,3 kilometru," dodává Svatošová. 

Vážní zónu pro kontrolu přetíženosti nákladních automobilů zprovoznil v loňském roce Kraj Vysočina například v prostoru servisní komunikace při odbočení z II/602 na Luka nad Jihlavou.

Firma zariskovala a převážela obří jeřáb vcelku. Řidič odmítl vážení a u Řehořova dostal pokutu 100 tisíc

Pokutu ve výši 100 tisíc korun dostal v pátek 6. října odpoledne řidič jízdní soupravy, která převážela objemný jeřáb. Vozidlo s českou registrační značkou zaujalo policisty z dálničního oddělení ve Velkém Beranově, všimli si ho na 136. kilometru...

Za stejným účelem využívá Policie ČR upravené odpočívky na II/602 u Olešné na Pelhřimovsku nebo II/602 u Řehořova. A právě zde před několika dny padla stotisícová pokuta za to, že řidič, který převážel velký jeřáb, odmítl vážení. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky rekonstrukce, oprava, modernizace, doprava, Trnava, Rudíkov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace silnice u Rudíkova může začít do konce roku. Vznikne tam i zóna na vážení kamionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.