Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oprava Školní ulice v příštím týdnu omezí průjezd v Lukách nad Jihlavou. I tak to lidé vítají, říká starosta

Plánovaná oprava komunikace omezí dopravu jednoho z průtahů městysem Luka nad Jihlavou. V ulici Školní bude po dobu probíhající stavby omezený provoz. Kompenzací vzniklých dočasných omezení bude nový asfaltový povrch důležité komunikace.

Krajská správa a údržba silnic Vysočiny je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina a zároveň objednatelem zakázky na výměnu části asfaltových povrchů v ulici Školní. Veřejnou zakázku na opravu povrchů komunikace, v hodnotě téměř osm milionů korun, včetně daně z přidané hodnoty, získala stavební firma Strabag.

Plánovaná uzavírka ulice Školní proběhne od 12. do 29. září, tu povolil Odbor dopravy Magistrátu města Jihlavy. Vznikne dopravní omezení, při kterém budou mít řidiči možnost využít značených objízdných tras po místních komunikacích.

Oprava dvou třetin délky silnice proběhne bez změn její šířky nebo výšky. Celková délka opravy silnice je 1095 metrů a její šířka se pohybuje od 4,7 do 5,5 metru. Ulice Školní je jedním z průtahů městysem a vede převážně zástavbou rodinných domů. Rozsah prací umožní v dané lokalitě příjezd a pohyb složek Integrovaného záchranného systému.

„Stávající komunikace již vykazovala zjevné vady a nerovnosti a její oprava je nutná. V některých místech musela být zhotovena hloubková sanace, jelikož se komunikace propadala,“ popsal důvody plánovaných oprav Martin Dvořák, starosta městyse Luka nad Jihlavou.

Informace o uzavírce jsou zveřejněné v oficiálním dokumentu na stránkách městyse a menší doplnění bylo součástí hlášení místního rozhlasu. „Osobně k tomu ještě připravuji nějaké podrobnosti a náhledy, které budou rovněž uveřejněné na webu obce,“ doplnil Martin Dvořák.

Obslužnost míst dotčených uzavírkami a probíhajícími pracemi bude různá, a hlavně se bude měnit. Nejsložitější situace vznikne pro občany, kteří jsou napojeni na ulici v úseku mezi křižovatkami ulic Školní, Čs. Armády, a ulic Školní, Revoluční, kde bude omezení příjezdu vozidlem po většinu času uzavírky.

„Obyvatelé ostatních ulic, které jsou napojené na ulici Školní, by měli mít příjezd ke svým domovům zajištěný, avšak s jistým omezením, v podobě zhoršeného přejezdu vyfrézované, či čerstvě asfaltované komunikace,“ vysvětlil starosta a doplnil, „v době uzavírky to bude pro některé občany znamenat dočasné omezení komfortu, ale vzhledem k rozsahu opravy, by pak měla komunikace sloužit všem po mnoho let. I přes omezení spojená s opravou komunikace, místní opravu vítají.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ladislav Vlasák

Štítky Luka nad Jihlavou, doprava, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Školní ulice v příštím týdnu omezí průjezd v Lukách nad Jihlavou. I tak to lidé vítají, říká starosta | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.