Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V pondělí začnou dopravní těžkosti. Od Cityparku se na náměstí nedostaneme, vjezd do centra pouze Křížovou ulicí

V pondělí 10. července začnou v Jihlavě nutné opravy na dvou exponovaných místech, čímž bude výrazně ovlivněna doprava po krajském městě. Uzavřena bude Znojemská ulice mezi Hradební a Havířskou ulicí, provoz bude omezen i ve Dvořákově ulici.

V Dvořákově ulici budou od pondělí 10. nejpozději do pátku 14. července opravovány části vodovodu a doplňována šoupata. „Omezen bude jeden pruh před křižovatkou „u Zverimexu“. Všechny směry křižovatky zůstanou zachovány,“ hlásí jihlavský magistrát na stránkách věnovaných letním omezením v dopravě. Než budou tyto opravy dokončeny, bude možné se do Benešovy ulice autem dostat od Zverimexu.

Ve stejný den, v pondělí 10. července odstartuje oprava propadu ve Znojemské ulici za křižovatkou u Cityparku. Již několik let se zde propadá komunikace, pravděpodobně do podzemních dutin v místě bývalé Brtnické brány. „Povrchové opravy nedostačují, je třeba jít hlouběji a fixovat situaci v podzemí, aby se již propady neopakovaly,“ tvrdí město.

Oprava si vyžádá úplnou uzavírku Znojemské ulice mezi Hradební a Havířskou ulicí. Masarykovo náměstí a centrum města budou dostupné pouze ze severu po Křížové ulici. Masarykovo náměstí bude v úseku kolem radnice dočasně průjezdné. „V případě příznivého průběhu bude oprava ve Znojemské ulici trvat jen několik dní,“ infomuje město s tím, že pěší průchod uzavřenou Znojemskou zůstane zachován.

Výluka MHD po dobu uzavírky Znojemské ulice

Všechny linky MHD projíždějící uzavřenou částí Znojemské ulice budou vedeny odklonem přes zastávky Hradební, provizorní zastávku Dvořákova a dále na své trasy (linky B, C) nebo dále přes zastávky VŠPJ a Dům kultury (ostatní linky). Z těchto zastávek po obvodu bude centrum města dostupné pěšky již od 200 m.

Samotné centrum města bude obslouženo linkami E, 7, 8, 10 a některými spoji linek 2, 4 a expresních linek. Ve špičkách bude interval spojení Masarykova náměstí a zastávek Chlumova / Dům kultury zhruba po 5 minutách. Zavedena bude kyvadlová výluková linka X mezi Masarykovým náměstím a Chlumovou, jezdit bude zdarma od cca 7.30 do 16.30, a to po 12 minutách.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, doprava, Citypark, Znojemská, Křížová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začnou dopravní těžkosti. Od Cityparku se na náměstí nedostaneme, vjezd do centra pouze Křížovou ulicí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.