Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Lávka v Heleníně bude příští týden uzavřena. Rekonstrukce jde do finále, pokládá se izolační vrstva

Lávku v Heleníně čekají v příštím týdnu finální úpravy, proto bude od 3. do 6. července uzavřena. Rekonstrukce mostku, která začala už loni na jaře, bude dokončena pokládkou pochozí izolace.

Chodci i cyklisty využívaná lávka v ulici Hálkova, která navazuje na cyklostezku Jihlava – Třebíč – Raabs a spojuje místní části Helenín a Hruškové Dvory, se kvůli finálním pracím uzavře na čtyři dny. „Od 3. do 6. července tam bude specializovaná firma pokládat pochozí izolaci,“ potvrdila Lucie Maxová z oddělení vnějších vztahů na jihlavském magistrátu. 

Rozsáhlou rekonstrukci lávku v Heleníně si vyžadoval její špatný technický stav. Opravy začaly už v loňském roce, s původním dodavatelem byly ale problémy a nakonec s ním město po dohodě ukončilo smlouvu. V září si pak stavbu převzala firma Skanska, která v původním vyběrovém řízení končila druhá. 

„Společnost už v minulosti pro Jihlavu řadu akcí z oblasti mostních objektů a velkých propustků dělala. Kvalita odvedených prací byla vždy na vysoké úrovni a v požadovaném termínu,“ vysvětlil dříve důvod výběru současné firmy Jaroslav Vymazal.

Jak již dříve informovalo město, lávka, i s ohledem na růst cen stavebních materiálů, nakonec vyjde na 5,4 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Helenín, lávka, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka v Heleníně bude příští týden uzavřena. Rekonstrukce jde do finále, pokládá se izolační vrstva | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.