Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Opravy Hybrálecké a Červených Domků. Jedna z nejnákladnějších dopravních investic začne už na podzim

Jedna z nejdražších dopravních investic čeká Jihlavu už letos na podzim. Rekonstrukce ulic Hybrálecká a Červené Domky vyjde na 75 milionů včetně DPH.

Rekonstrukce obou ulic v místní části Jihlava - Staré Hory se má začít stavět se má už letos na podzim. „V tuto chvíli probíhá ze strany Kraje Vysočina a Krajské správy a údržby silnic finální připomínkování zadávací dokumentace. V nejbližších dnech dojde k zahájení výběrového řízení na zhotovitele,“ uvedl tiskový mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk

Zastupitelé souhlasili s podáním žádosti o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu na podporu udržitelné městské mobility. Z něj lze podpořit investice do bezpečnosti chodců. A protože součástí rekonstrukce Hybrálecké ulice bude také zcela nový chodník a veřejné osvětlení, souhlasili zastupitelé se žádostí o podporu ve výši cca čtyři miliony korun.  

Náklady na realizaci celého projektu jsou stanoveny na základě vypracovaného rozpočtu a odhadu souvisejících nákladů ve výši 75 mil. Kč vč. DPH. „Z toho 20 mil. Kč půjde na stavební práce na dopravní infrastruktuře a 55 mil. Kč na rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury,“ doplnil Radovan Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy Hybrálecké a Červených Domků. Jedna z nejnákladnějších dopravních investic začne už na podzim | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.