Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stavba obchvatu Jihlavy uzavře výjezd na tah 38 Znojemskou ulicí. Malá změna čeká i žáky v autobusech

Od začátku května až do konce letošního října se musí řidiči v Jihlavě připravit na další omezení, které souvisí se stavbou jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Jeho výstavba vyjde na půl miliardy korun, investorem akce je Kraj Vysočina.

„Pro veškerou dopravu bude od 2. května až do konce října 2023 uzavřen výjezd z Jihlavy na I/38 Znojemskou ulicí (II/523). V místě jejich křížení vznikne nově velká okružní křižovatka. Veškerá doprava jak pro osobní, tak nákladní automobily bude vedena obousměrně po I/38 a dále jihlavskými ulicemi Žižkova a Hradební. V místě současného křížení silnic I/38 a II/523 (V Ráji) bude po celou dobu stavby provoz řízen kyvadlově na semafory - do léta po současné komunikaci I/38, od léta po dokončené části nové okružní křižovatky," jmenuje Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Jihovýchodní obchvat Jihlavy, část JIH je aktuálně největší dopravní stavbou Kraje Vysočina. Stavbu za 575 milionů korun kraj zahájil 1. prosince 2022, má být zprovozněna začátkem listopadu 2024.

Tak rozsáhlá a náročná dopravní stavba si přirozeně vyžádá dopravní omezení. Nová silnice v délce 2,4 kilometru se šesti mosty bude propojovat výpadovky ve směru Znojmo a Třebíč.

Jak se dostat do zahrádkářské kolonie? 

Lidé, kteří mají zahrádku v zahrádkářské kolonii v lokalitě V Ráji, mohou zůstat klidní. I nadále totiž bude do mésta zajíždět MHD, konkrétně autobusová linka číslo 4. „Kraj Vysočina se domluvil se statutárním městem Jihlava na akceptaci předsunutí stávající zastávky MHD V Ráji do blízkosti autosalonu Autocentrum Rozkoš. Zhruba 500 m cesty vedoucí i přes staveniště ke kolonii bude upraveno pro pěší, Kraj Vysočina navíc nechá vybudovat lávku pro pěší přes těleso probíhající stavby. Příjezd autem do kolonie je stále umožněn po stávající komunikaci z I/38," upřesnila Svatošová s tím, že v místě bude upravena nejvyšší povolená rychlost na 50 km/h.

Změna pro žáky 

Stanovenou objízdnou trasu budou využívat školní autobusy, které vozí žáky do ZŠ Nad Plovárnou ze směru od Rančířova. Na malou změnu se malí cestující přece jen budou muset připravit. Podle mluvčí kraje uvedené spoje budou z důvodu zajištění lepší dostupnosti a rychlejšího přístupu dětí ke škole zastavovat nově na zastávce Dopravní podnik, odtud vede ke škole bezpečná stezka pro pěší. Změna zastávky se týká autobusových spojů: 760460/6, 760471/10 a 760501/4.

Bez omezení budou dostupné poštovní služby stejně jako vyvážení komunálního odpadu. 

Služby bez omezení 

Poštovní sužby i vyvážení komunálního odpadu budou zajištěny ve standardním rozsahu a nebudou stavbou nijak omezeny. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky obchvat, doprava, JV, omezení, objízdná, trasa, MHD, autobus, škola, zahrádkářská, kolonie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba obchvatu Jihlavy uzavře výjezd na tah 38 Znojemskou ulicí. Malá změna čeká i žáky v autobusech | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.