Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dva tisíce řidičů v kraji neušly kontrolám. Přestupek udělal každý pátý, sedmkrát byl zjištěn alkohol

Pět dní trvala na Vysočině dopravně bezpečnostní akce, jež se během Velikonoc zaměřila na všechny účastníky silničního provozu. Policejní hlídky zastavily 2013 řidičů, a to nejen na dálnici D1 a na frekventovaných silnicích I. tříd, ale zaměřily se také na kontrolu řidičů, kteří ke svým svátečním cestám využívali silnice nižších tříd v rámci celého našeho kraje.

Jak dodala v dnešní tiskové zprávě mluvčí policistů Dana Čírtková, uvedená akce odstartovala ve čtvrtek 6. dubna a trvala až do pondělí 10. dubna.

Více řidičů a řízení pod vlivem alkoholu

„Do akce byly nasazeny desítky policejních hlídek na území celého Kraje Vysočina s vozidly v policejních barvách i s vozidly pro skrytý dohled. Policisté zkontrolovali 2 013 vozidel a při kontrolách zjistili 428 dopravních přestupků. Celkem 401 jich policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení a 27 jich zadokumentovali a odevzdali do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu. V celkem 107 případech se dopravní přestupky týkaly překročení povolených rychlostních limitů, když 102 zjištěných přestupků jsme vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení a v pěti případech jsme přestupek oznámili správnímu orgánu,“ shrnula Dana Čírtková.

Během Velikonoc bývá na silnicích silnější provoz, ve zvýšené formě se také konzumuje alkohol. Policisté na Vysočině během prodlouženého víkendu zjistili sedm podnapilých řidičů, přičemž v šesti případech naměřená hladina byla do hodnoty jednoho promile, a řidiči jsou tak podezřelí ze spáchání dopravního přestupku. „Všechny přestupky policisté zadokumentovali a odevzdají do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu. V jednom případě byla naměřená hodnota vyšší a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Čírtková.

Přestupky vyřešeny pokutou 

V deseti případech policisté při kontrolách zjistili, že řidiči za jízdy telefonovali, všechny tyto přestupky policisté vyřešili na místě pokutou. V 54 případech nebyli řidiči nebo jejich spolucestující za jízdy připoutání bezpečnostním pásem, ve 49 případech vyjeli řidiči s vozidlem, které nebylo v řádném technickém stavu. Ve 27 případech nepředložili řidiči při kontrole doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.

„Policisté se také zaměřovali na kontrolu hmotnostních limitů u dodávkových a nákladních vozidel, když v 19 případech zjistili překročení hmotnosti vozidla. Dvanáct porušení vyřešili uložením pokuty a sedm oznámili do správního řízení. Policisté za další porušení sociálních předpisů ze strany řidičů nákladních vozidel - jednalo se o nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy - uložili dvě pokuty v příkazním řízení a uložili jednu kauci ve výši 70 tisíc korun,“ zakončila mluvčí Čírtková.

O velikonočních svátcích policisté řešili i dopravní nehody, celkem jich od čtvrtka do pondělí bylo 19.

O Velikonocích v kraji bouralo 19 řidičů. Při nehodě v Jihlavě se těžce zranila chodkyně, která šla s kočárkem

Také během letošních velikonočních svátků bylo na silnicích Vysočiny k vidění více policejních hlídek, protože na cesty vyráží vyšší počet řidičů, a to i těch méně zkušených. Někteří dokonce usednou za volant pod vlivem alkoholu. Podle dnešní...

Výsledkem velikonočních nehod na Vysočině je devět zraněných cestujících. Vážná nehoda se stala včera v Jihlavě, kdy řidič srazil chodkyni s kočárkem. Ta nakonec musela být s vážným zraněním letecky transportovaná do nemocnice v Brně.

Ohodnoť článek

Foto Pavel Kacerovský | Zdroj Policie ČR

Štítky kontrola, hlídka, DBA, Velikonoce, alkohol, rychlost, provoz, pokuta, policie, řidič, přestupek, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

To zhruba odpovídá stavu společnosti kdy cca 20% bylo členy teroristické organizace která zde vládne od roku ~ 1938 dodnes. Jenom převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí, ABJ virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců, neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele Země kde žijí jak vidíme i u nás. Film Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí Soukromá válka pana Wilsona, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava 22, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich, Vicepresident. Četa, Forest Gump o Vietnamu, Lidi co znám, Vítejte v Řecku pane inspektore atd. Mafie má od udání a ukřižování Ježi na svědomí stovky milionů životů. Rok1917, 1938, 48, 68, 89... Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...

Středa, 12. dubna 2023, 01:24Odpovědět

Dva tisíce řidičů v kraji neušly kontrolám. Přestupek udělal každý pátý, sedmkrát byl zjištěn alkohol | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.