Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravu v kraji někde komplikují kluzké silnice. Provoz na D1 zastavila hromadná nehoda

, aktualizováno 28. března 2023, 9:51

Dopravu na Vysočině dnes mohou místy komplikovat kluzké silnice, teploty klesly pod bod mrazu, někde jsou sněhové přeháňky. Problémy ve sjízdnosti zaznamenali silničáři ráno v okolí Jimramova na Žďársku. Podle dispečinku krajské správy a údržby silnic se na silnici 360 ve směru na Nové Město na Moravě vytvořily kolony.

V noci byly silnice holé a sjízdné bez omezení. Po pozdějších sněhových přeháňkách zůstaly některé úseky se slabou ujetou vrstvou sněhu, která rychle zledovatěla. Opatrní musejí být řidiči i v okolí obce Mnich na Žďársku. Podle informací na policejním webu je ledovka hlášená i na Havlíčkobrodsku na silnici 34 u Ždírce nad Doubravou.

Další problémy na Havlíčkobrodsku jsou aktuálně hlášeny také na silnici I/37.  „Konkrétně mezi Ždírcem nad Doubravou a Údavy je silnice kvůli ledovce neprůjezdná, na místo byla vyslána cestou operačního střediska údržba silnic," uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Složité cestování je také na dálnici D1. Tam krátce po půl deváté došlo k hromadné nehodě. „Na 136. kilometru směr Praha, dálnice je nyní neprůjezdná," sdělila krátce před 9. hodinou Čírtková. 

Podle předpovědi meteorologů budou i přes den na Vysočině sněhové přeháňky, teploty se odpoledne dostanou nejvýše ke třem stupňům Celsia. Vítr bude mít v nárazech rychlost 50 až 70 kilometrů v hodině, večer bude slábnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, ledovka, sníh, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Před týdnem jste zde vzpomínali 15. výročí, zatím největší havárie vozidel na D1 ... Březen na silnicích Vysočiny, není radno podceňovat. Zde přezouváme zimní pneu až koncem dubna.

Středa, 29. března 2023, 17:49Odpovědět

Dopravu v kraji někde komplikují kluzké silnice. Provoz na D1 zastavila hromadná nehoda | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.