Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kritizovaný kruhový objezd u Kauflandu je bez výmolů. Je to provizorní řešení, víc v zimě udělat nejde, říká mluvčí radnice

Hlubokým výmolům na kruhovém objezdu u jihlavského Kauflandu by měl být aspoň na nějakou dobu konec. Město nechalo o víkendu riziková místa zatmelit studenou asfaltovou směsí, více při současných klimatických podmínkách není možné.

„Včera večer jsem vlítla autem do díry, jen to se mnou zamávalo. Prostě u Kauflandu šílenost,“ stěžovala si na sociálních sítích ještě během minulého týdne řidička Dagmar Siranková na neutěšený stav vozovky na kruhovém objezdu v ulici Romana Havelky. A podobných reakcí by se dalo napočítat desítky.

Letošní zima totiž dává silnicím pořádně zabrat. Ty při častém střídání teplých a mrazivých dní v kombinaci se srážkami trpí a na jejich kvalitě se to rychle projevuje. Protože zmiňovaný kruhový objezd patří k nejkritizovanějším lokalitám v Jihlavě, přistoupilo město o víkendu k aspoň krátkodobému řešení. „Výmoly byly vyplněny studenou asfaltovou směsí,“ informuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavského magistrátu, a dodává: „Je to provizorní látání možná na pár týdnů, aby si tam někdo neurazil kolo.“ 

Práce, kterou si na starost vzali krajští silničáři, je údajně to nejlepší, co se nyní v zimě dalo udělat. „Je to poctivé, ale vzhledem k počasí nikdo nedíkáže zaručit, že ta výplň za chvilku pod koly těžkých aut zase nevypadá,“ je si vědom Daněk. Danému úseku rovněž neprospívá ani to, že už byl v minulosti opravován. Tím spíše vniká do spár voda, která při zamrznutí zvětší objem a asfalt trhá.

Důkladnější opravu s dlouhodobějším efektem lze očekávat zjara. Hojně diskutovaná je i související oprava vozovky v celé ulici Romana Havelky, jejíž technický stav má k ideálu daleko. Původně k tomu mělo dojít už letos, ale přednost dostaly práce v nedaleké Hybrálecké ulici, která je ještě v horší kondici. A současné uzavření obou ulic by znamenalo doparvní kolaps. Po hladké silnici v ulici Romana Havelky se tak projedeme až v roce 2024.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Jihlava, kruhový objezd, výmol, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Novak

No, že se v současné době nedá udělat víc, je asi zřejmé. Ale pokud se stejný problém opakuje rok co rok, o tom paní mluvčí buď neví, nebo na Magistrátu vědět nechtějí. Neshrabané a děravé chodníky, děravé silnice, plné kontejnery, náměstí plné nepřizpůsobivých, nu, občané, zvykejme si. Někde se na tu megalomanskou arénu musí ušetřit.
Pan primátor nás informoval, že sama Jihlava dá jen na stavbu haly 600 milionů korun, další peníze přidá z přebytků z loňského hospodaření (do 200 milionů korun). A to počítáme jen stavbu haly. Kolik bude stát zprovoznění a roční údržba z městské kasy, ví Bůh.
Na úroky padne z městské kasy více než 1 miliarda korun. Počítám-li dobře, tak z našich daní prodrbe nová radnice okolo dvou miliard korun, a to je jen velice střízlivý odhad, půjde-li vše dobře. A za to by bylo hodně nových kruhových objezdů, hodně metrů nových chodníků, opravených silnic ve městě, kamer v problematických částech Jihlavy, nové zeleně, opravených městských bytů, atd.
Nu což, občané Jihlavy ve volbách demokraticky rozhodli, kdo nám bude na radnici vládnout.
Teď jim, a bohužel ani nám, kteří jsme ani ANO ani ODS nevolili, zbývá jen demokraticky polknout jedovatou slinu. Teď už totiž máme, co jsme chtěli…
Nebo nechtěli?

Středa, 8. února 2023, 14:20Odpovědět

Kritizovaný kruhový objezd u Kauflandu je bez výmolů. Je to provizorní řešení, víc v zimě udělat nejde, říká mluvčí radnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.