Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Most na I/19, který už nebyl bezpečný, je opravený. Podívejte se na výsledek

Už čtyři měsíce trvá oprava mostu u Radňovic na silnici I/19 mezi Novým Městem na Moravě a Žďárem nad Sázavou. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nyní informovalo o tom, že práce jsou téměř hotové a opravený most bude opět sloužit bez omezení řidičům.

„Minulý týden jsme na mostě položili nové vozovkové souvrství, provedli zálivku spár, obnovili vodorovné dopravní značení, zpevnili krajnici a instalovali nová svodidla. V oblasti svahového kužele podél křídel mostu jsme osadili silniční obruby a zahájili dláždění svahu kamenem do betonu. Souběžně se dláždí odvodňovací skluzy zakončené vývařištěm a koryto toku pod mostem," informoval v tiskové zprávě za ŘSD Martin Buček. 

Řadě řidičů se brzy uleví, protože podle informací od Martina Bučka by už v závěru tohoto týdne měly zmizet semafory, které kyvadlově řídily dopravu. Vše ale záleží na výsledcích kontrolního dne. 

Most už nebyl bezpečný 

Oprava mostu s evidenčním číslem 19-076, který překlenuje silnici I/19 přes Slavkovický potok u Radňovic na Žďársku, byla zahájena na konci března. 

Provedená diagnostika ukázala, že most postavený v roce 1954, který byl v roce 1977 rozšířen, již nesplňuje požadavky na bezpečný a plynulý provoz. Jedním z problémů byla například stávající křídla mostu, která jsou krátká, a dochází tak k sesuvu svahových kuželů, které jsou příkré.

„Dožilý je i stav mostního svršku, který bude třeba celý odstranit až na nosnou konstrukci. Na ní bude provedena nová samonosná spřažená deska s novou izolací. Každé křídlo mostu bude prodlouženo zhruba o dva metry a na bocích mostu budou provedeny nové čelní zídky a na nich budou osazeny nové železobetonové římsy," sdělil již dříve k technickému stavu Martin Buček. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky most, oprava, I/19, Radňovice, doprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most na I/19, který už nebyl bezpečný, je opravený. Podívejte se na výsledek | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.