Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jsme z nejhoršího venku? Dneska se motoristům otevřela Tolstého ulice, oproti plánům o 11 dní dříve

S příjemným jedenáctidenním předstihem byly dokončeny práce na Tolstého ulici v Jihlavě. Novým asfaltovým povrchem udělal zhotovitel velkou radost zejména řidičům motorových vozidel, pro které je doprava Jihlavou při kumulaci rekonstrukcí takřka noční můrou.

Jestliže jsme minulý týden nazvali zprůjezdnění křižovatky Tolstého ulice a třídy Legionářů mírnou úlevou pro komplikovanou dopravní situaci v Jihlavě, po dnešku můžeme mluvit o úlevě velké. Oprava Tolstého ulice, tedy úseku mezi Tyršovou a zmiňovanou třídou Legionářů, je totiž zcela dokončna a zprůjezdněna, ačkoli se tak mělo stát až na konci měsíce. 

Mírná úleva pro motoristy, je zprůjezdněna křižovatka mezi Tolstého ulicí a třídou Legionářů

Mírné ulehčení pro přetíženou dopravu v Jihlavě. Tak by se dalo nazvat zprůjezdnění křižovatky Tolstého ulice a třídy Legionářů, ke kterému došlo ve čtvrtek odpoledne. Opravovaný úsek k Tyršově ulici je ale do konce května stále neprůjezdný.

„Firma vyšla městu vstříc a snažila se urychlit práce nad rámec původního harmonogramu. Nakonec se to podařilo o 11 dní. Velké poděkovaní panu stavbyvedoucímu a firmě PORR,“ pochválil zhotovitele stavby radní města David Beke na Facebooku.

Silnice má zbrusu nový povrch i vodorovné dopravní značení, opraven je i chodník podél zahrady staré nemocnice. Zastávky pro městskou hromadnou dopravu jsou zase na původních místech. „Veškerá omezení spojená s touto uzavírkou skončila,“ potvrdilo město na sociálních sítích. Práce měly vyjít na 4 miliony korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Tolstého, oprava, rekonstrukce, Porr, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme z nejhoršího venku? Dneska se motoristům otevřela Tolstého ulice, oproti plánům o 11 dní dříve | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.