Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V síti dopravní akce Speed marathon uvízlo na Vysočině celkem 166 řidičů

Celkem 166 dopravních přestupků zadokumentovali ve čtvrtek krajští policisté v rámci v rámci dopravně-bezpečnostní akce Speed marathon. Zdaleka nejvíce se řidiči provinili proti rychlostním limitům a to přesto, že bylo o akci předem informováno.

V rámci včerejší dopravně-bezpečnostní akce bylo v rámci v Kraje Vysočina nasazeno 39 policistů, kteří zjistili celkem 166 dopravních přestupků. „Za tyto přestupky jsme uložili na místě pokuty v příkazním řízení ve výši téměř 80 000 korun. Dva zjištěné přestupky jsme zadokumentovali a odevzdáme je k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ informuje koordinátor prevence kriminality Martin Hron. Policisté v Kraji Vysočina během celé akce zkontrolovali 371 vozidel.

Celoevropská dopravně bezpečnostní akce s názvem Speed marathon, která je zaměřena především na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec, proběhla v rámci celé České republiky již posedmé. Pro měření rychlosti si vytipovali policisté v našem kraji 55 míst a úsek dálnice D1. Většinu úseků si ale zvolili sami řidiči v rámci aplikace, do níž v předešlých týdnech místa zadávali.

Z celkového počtu zjištěných přestupků se 107 týkalo porušení stanovených rychlostních limitů. „Tak vysoký počet přestupků překročení nejvyšší povolené rychlosti jsme zaznamenali i přesto, že byla veřejnost předem informována o celé akci a veřejnost také věděla, kde jsou vytipována konkrétní stanoviště pro měření rychlosti,“ krčí rameny Hron.

Ve dvou případech zjistili policisté u řidičů přítomnost alkoholu, když naměřené hodnoty v obou případech nepřesáhly hodnotu jedno promile. Řidiči se v tomto případě dopustili přestupku, za který jim před správním orgánem hrozí pokuta až 20 tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Policisté v rámci akce ještě zjistili v sedmnácti případech porušení dopravních přestupků nepoužití zádržného systému, v šesti případech zjistili nevyhovující technický stav vozidla a ve třech případech řidiči za volantem manipulovali s hovorovým zařízením.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Speed marathon, doprava, bezpečnost, rychlost, Kraj Vysočina, Martin Hron, Česko, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V síti dopravní akce Speed marathon uvízlo na Vysočině celkem 166 řidičů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.