Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Stavba JV obchvatu Havlíčkova Brodu. Dnes se řidičům otvírá okružní křižovatka

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dnes uvede do provozu v režimu předčasného užívání stavby první stavební objekt v hlavní trase JV obchvatu Havlíčkova Brodu na silnici I/38. Půjde o okružní křižovatku propojující stávající silnici I/38 s trasou JV obchvatu u Highland sportu. V budoucnu by tato křižovatka měla propojit také JV obchvat silnice I/38 s JZ obchvatem silnice I/34.

V listopadu a první polovině prosince se s ohledem na aktuální klimatické podmínky pracovalo na pozemní komunikaci hlavní trasy, kde probíhaly zemní práce v podobě výkopu zářezu, provádění násypu, pracovalo se na odvodnění komunikace. 

„Zahájily se práce na Mimoúrovňové křižovatce (MÚK) Termisivy a v rámci MÚK Skala již proběhla betonáž základů mostních opěr mostu, který bude součástí předmětné mimoúrovňové křižovatky. Mimo tohoto mostního objektu se pracovalo na dalších šesti mostech. Dokončena byla i výstavba mostního provizoria přes řeku Sázavu, které nám zpřístupní pravý břeh řeky pro založení a betonáž posledního z pilířů mostu přes údolí Sázavy a 2 železničních tratí," jmenuje za ŘSD Martin Buček.

V již přesypaném podchodu pro pěší pod silnici I/38 v blízkosti nové okružní křižovatky byl položen podkladní beton uvnitř tubosideru a vně byly postaveny navazujíc gabionové zdi.

„Aktuálně jsou veškeré práce na obchvatu přerušeny s tím, že v průběhu ledna budou práce pokračovat v rámci stavebních objektů, kde to umožní aktuální klimatické podmínky ve vztahu k realizovaným technologiím," dodává Buček. 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky JV, obchvat, Havlíčkův Brod, stavba, doprava, okružní křižovatka, otevření, silnice, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic, Highland, Martin Buček, Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Stavba JV obchvatu Havlíčkova Brodu. Dnes se řidičům otvírá okružní křižovatka | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.