Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nový sníh, ledovka, uvízlé kamiony. Policie od rána řešila tři desítky nehod

Od dnešního rána padá také na Vysočině sníh, přesně, jak předpověděli meteorologové. Řidiči musí být proto maximálně opatrní. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Podle dispečinku krajské správy a údržby silnic sněžení odpoledne zesílilo. Nová vrstva sněhu sjízdnost ještě zhoršuje. Policie řešila od rána 29 nehod, přijala také asi dvě desítky oznámení kvůli špatné sjízdnosti vozovek. Nehody se obešly bez zranění, uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Nehody se obešly bez zranění," uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Sníh začal na Vysočině padat dnes okolo 3:00 nejprve v jeho jižní části, postupně přešlo sněžení přes celý kraj. Podle Mojmíra Martana z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu napadlo na Vysočině zatím od dvou do deseti centimetrů sněhu, víc v jihovýchodní části kraje.

Teploty jsou okolo bodu mrazu, při které sůl na vozovkách dobře účinkuje, sjízdnost ale komplikuje nová vrstva sněhu. Na ošetření silnic silničáři nasadili přes 100 aut, vyjížděli nad ránem, po 7. hodině i odpoledne. V terénu byly i traktory s radlicemi, které má krajská správa a údržba silnic smluvně zajištěné externě.

Ledovka na vozovce

Problémy se sjízdností mají hlavně řidiči nákladních aut. Jejich kolony se po ránu tvořily například v Okříškách na Třebíčsku nebo v Brtnici na Jihlavsku. Před 16:00 byly problémy se sjízdností například u Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku, kde byla na vozovce ledovka. Stejné problémy hlásili řidiči i u obce Štoky nebo Malčín na Havlíčkobrodsku. U Jitkova na Havlíčkobrodsku havarovala v 15:30 dvě auta, nehoda se obešla také bez zranění.

Pro většinu Vysočiny platí výstraha s nízkým stupněm nebezpečí vydaná Českým hydrometeorologickým ústavem, která varuje před vydatnějším sněžením. Napadne při něm až 10 centimetrů sněhu. Výstraha je platná do pátečního rána.

Meteorologové v průběhu dne upravili předpověď, podle původní mělo sněžení navečer ustávat, podle nových informací bude sněžit i v noci, kdy teploty klesnou až k minus čtyřem stupňům Celsia. Vítr bude mírný s rychlostí do 30 kilometrů v hodině.

Ohodnoť článek

Foto | Zdroj ČTK

Štítky počasí, silnice, nehoda, sníh, sjízdnost, Vysočina, policie, havárie, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový sníh, ledovka, uvízlé kamiony. Policie od rána řešila tři desítky nehod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.