Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Konec omezení. Na mostě u Dvorců na II/602 se finišuje, řidiči ho otestují 1. listopadu

, aktualizováno 21. října 2021, 13:25

Ridičům na Vysočině, kteří jezdí po výpadovce na Pelhřimov na silnici II/602, se po osmi měsících omezení uleví. V těchto dnech totiž finišují práce na mostě u Dvorců na Jihlavsku, který procházel velkou přestavbou. Řidiči by zrekonstruovaný most měli poprvé vyzkoušet v pondělí 1. listopadu.

Stavební dělníci aktuálně dělají závěrečné práce, konkrétně osazují zábradlí a svodidla a dělají terénní úpravy. Stavba na silnici číslo 602 začala zjara, provádí ji firma Mitrenga. Po demolici původní konstrukce stavbaři vybudovali přes 90 metrů dlouhý nový most. Náměstek hejtmana Miroslav Houška (KDU-ČSL) uvedl, že by stavba měla skončit v dohodnutém termínu, silnice by měla být zprovozněna 1. listopadu. „Samozřejmě záleží na příslušném správním úřadu, který nám musí dát k tomuto povolení," dodal Miroslav Houška.

Rekonstrukce mostu , který překlenuje elektrifikovanou železniční trať a řeku Jihlavu u vsi Dvorce, stála včetně daně 60 milionů korun. 

Podle smlouvy má být zakázka dokončena do 30. června 2022. „My máme předsevzetí jako firma, že bychom chtěli všechny práce fyzicky ukončit do konce roku," řekl na kontrolní dni jednatel Rostislav Mitrenga.

Práce na přestavbě mostu, který byl v havarijním stavu, měly začít už na jaře roku 2020. První výběrové řízení na dodavatele kraj ale nakonec zrušil, a to vloni v květnu, protože jedna firma podala návrh na přezkoumání úkonů zadavatele k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Opravy mostu jdou od zahájení stavby, která začala letos v březnu, ruku v ruce s úplnou uzavírkou pro všechny řidiče, kteří musí využít stanovenou objízdnou trasu. To se až do konce stavby mostu nezmění. Úplné dokončení stavby by mělo být 30. června 2022.

Do konstrukce zatékalo 

Most byl postaven v roce 1973, rekonstrukci podstoupil před 22 lety. Přestavěn teď musel být proto, že do jeho nosné konstrukce zatékalo. Podle náměstka Houšky se začala odlupovat betonová schránka a obnažovat železné prvky. 

Tragický úraz mladého dělníka 

Rekonstrukce zmíněného mostu se bohužel neobešla bez tragické události. K té došlo ve středu 6. října večer, kdy pětadvacetiletého dělníka přimáčkla traverza. Muž byl s vážným poraněním letecky transportován do traumacentra v Českých Budějovicích. Svému zranění ale v nemocnici podlehl. 

Tragický úraz na stavbě mostu u Dvorců. Mladého dělníka přimáčkla traverza, nehodu nepřežil

Na stavbě mostu u Dvorců na silnici II/602 došlo minulou středu k tragédii. Teprve pětadvacetiletý muž tam zemřel, když ho přimáčkla traverza. Ta podle dostupných informací na mladého dělníka spadla. Na místě zasahoval také vrtulník.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky stavba, doprava, silnice, most, Dvorce, II/602, Dvorec, rekonstrukce, Miroslav Houška, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Pelhřimov, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, KDU-ČSL, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec omezení. Na mostě u Dvorců na II/602 se finišuje, řidiči ho otestují 1. listopadu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.