Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragický úraz na stavbě mostu u Dvorců. Mladého dělníka přimáčkla traverza, nehodu nepřežil

Na stavbě mostu u Dvorců na silnici II/602 došlo minulou středu k tragédii. Teprve pětadvacetiletý muž tam zemřel, když ho přimáčkla traverza. Ta podle dostupných informací na mladého dělníka spadla. Na místě zasahoval také vrtulník.

Tragédie se stala před koncem pracovní doby, kolem 18. hodiny. Na místo po oznámení přijely dvě záchranné posádky z Jihlavy, k tomu navíc byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby Jihočeského kraje. „Mladý muž, na kterého při stavbě mostu spadlo těžké břemeno, utrpěl vážná zranění horní poloviny těla a byl v kritickém stavu letecky transportován do traumacentra v Českých Budějovicích," uvedl na dotaz Jihlavské Drbny Petr Janáček, mluvčí krajské záchranné služby.

Událost má však velmi smutný konec. „Na následky zranění muž v nemocničním zařízení zemřel. Zjišťování příčiny a okolností tragické události je předmětem prověřování," dodala Stanislava Rázlová, mluvčí policistů. 

Jak k tragédii došlo? 

Podle informací Jihlavských listů zhruba 1,5 tuny vážící traverza padla muži na hrudník a hlavu. Ta se měla vyvléknout ze speciálního zámku při přenášení jeřábem a přimáčknout pětadvacetiletého dělníka. 

Událostí se nyní zabývá také oblastní inspektorát bezpečnosti práce. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky neštěstí, úmrtí, nehoda, tragédie, úraz, Dvorce, most, stavba, dělník, Dvorec, Jihočeský kraj, Jihlava, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický úraz na stavbě mostu u Dvorců. Mladého dělníka přimáčkla traverza, nehodu nepřežil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.