Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na D1 jsou znovu kolony směrem na Prahu u Humpolce kvůli změně značení. Ráno měřily přes 10 kilometrů

Na dálnici D1 u Humpolce se znovu tvoří kolony aut směrem na Prahu. Podle webu dopravniinfo.cz měřila dnes ráno kolona i přes deset kilometrů, řidiči se zdrželi přes půl hodiny. V opravovaném úseku mezi Humpolcem na 90. kilometru a Koberovicemi na 81. kilometru přestavují pracovníci od pondělního rána dopravní značení. Ve směru na Brno už omezení skončilo. Auta tam projíždějí dvěma pruhy od pondělních 19:15, řekl dnes mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

„Posílili jsme kapacity a snažíme se organizovat i v tom špatném počasí tu práci tak, abychom ještě dneska asi v pozdních večerních hodinách stejně zprovoznili směr na Prahu dvěma jízdními pruhy," řekl Jan Rýdl. Uvedl, že podle harmonogramu by omezení směrem na Prahu mělo skončit do středečních 14:00. Řidičům poděkoval za trpělivost. „Stavíme úplně novou dálnici na pozemku té původní, a to za plného provozu. Bohužel v dopravě se to občas projeví," řekl.

Opravy skoro devítikilometrového úseku D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem přecházejí do poslední etapy. Kvůli změně vedení dopravy je potřeba přestavět středová mobilní svodidla a dopravní značení.

Dálnici mezi Humpolcem a Koberovicemi opravuje firma Eurovia CS. Jde o zakázku za více než miliardu. Podle údajů na webu ŘSD by měla být opravená část dálnice zprovozněná v září.

Rekonstrukce dálnice mezi Mirošovicemi a Kývalkou u Brna začala v roce 2013. Stavbaři ještě pracují na třech úsecích. Celá D1 by měla být rekonstrukci plně průjezdná počátkem letošního října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky automobilová, dálnice, doprava, D1, Vysočina, Dálnice D1, Humpolec, Praha, Koberovice, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 jsou znovu kolony směrem na Prahu u Humpolce kvůli změně značení. Ráno měřily přes 10 kilometrů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.