Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Návštěvníci zoo parkují pod „blázincem“, při objíždění aut zde vznikají nebezpečné situace

Je to fenomén, ke kterému v letní sezóně dochází poměrně často. Davy návštěvníků směřující do jihlavské zoo nemají už kde parkovat a využívají tak i místa pro tento účel nepříliš vhodná. Často využívaná je lokalita před Psychiatrickou nemocnicí, kde však může kvůli celkové nepřehlednosti lehce dojít k nebezpečným situacím.

Víkend, příjemné slunečné počasí. Ideální podmínky pro návštěvu oblíbené jihlavské zoo. Pokud však je však kapacita parkoviště u samotné zahrady naplněna, vzniká pro přijíždějící autem problém. Přestože lze jednoduše a bezplatně využít do deseti minut chůze vzdálená parkoviště u obchodního domu Tesco nebo v Cityparku, okupují vozidla nejčastěji nejbližší ulice.

Jako první přijde na řadu spojka mezi starým Brněnským mostem a ulicí Hradební, poté auta nejčastěji parkují v blízkosti Psychiatrické nemocnice, tzn. v ulici Kosovské. A to bývá problém. Tato ulice se totiž točí vlevo a nahoru a pro projíždějící auta je často složité v úzkém prostoru ta zaparkovaná objet a zatáčku projet bez omezení nebo dokonce ohrožení protijedoucích vozidel.

„Opakuje se to tady poměrně často, je to dopravně velmi nepříjemné místo. Při objíždění zaparkovaných aut se dostávám na dlouhou dobu do protisměru, aniž bych věděl, co se děje za zatáčkou,“ říká Martin Ježek, který bydlí v ulici Na Vrchu a musí tak inkriminovaným místem projet několikrát za den.   

Podobnou zkušenost má i Kateřina Holubová, která touto cestou dojíždí za rodiči. „Už jednou jsem měla opravdu namále. Auta seshora jedou docela rychle a na reakci a vyhnutí se kolizi je opravdu času málo. Zrovna dneska (v neděli 4. července - pozn. redakce) je ten problém pěkně vidět,“ ukazuje na stále se prodlužující řadu zaparkovaných aut.    

Dopravní značkou „zákaz zastavení“ je osazen pouze úsek u parku, tzn. od křižovatky Hradební – Kosovská po odbočku do ulice Na Valech, což je několik desítek metrů. Dalším značení však exponované místo ošetřeno není. Bylo by však chybou myslet si, že řidiči zaparkovaných aut žádné předpisy neporušují.

„V místech, kde je ulice Kosovská široká jen 6 metrů, se ze zákona nesmí parkovat, nezbývají zde zákonné dvakrát tři metry na průjezd,“ upozorňuje na podnět Jihlavské Drbny Radovan Daněk, tiskový mluvčí jihlavského magistrátu. „Parkování je možné v místě napojení na ulici Dlouhá Stezka, zde je komunikace širší.“

Přesto se daným místem bude vedení města zabývat. „Instalací dopravního značení zákaz zastavení se budeme zabývat na poradě mobility,“ informuje Daněk. „A akutní situace je možné řešit buď přes Policii ČR nebo Městskou policii.“  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky parkování, Kosovská, Psychiatrická nemocnice, Tesco, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci zoo parkují pod „blázincem“, při objíždění aut zde vznikají nebezpečné situace | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.