Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Telči začne v pondělí stavba kruhového objezdu na příjezdu od Jihlavy. Potrvá čtyři měsíce

V Telči začne v pondělí stavba okružní křižovatky v místě, kde se kříží dvě krajské silnice II. třídy ve směru od Jihlavy a od Pelhřimova. Uzavírka tam bude asi čtyři měsíce. Další úseky silnic se opravují ve směru na Třešť. Informoval o tom Kraj Vysočina. Telč s památkami UNESCO patří mezi nejznámější výletní místa Vysočiny. Telčská radnice na svém webu upozorňuje návštěvníky na aktuální objížďky.

"Byli bychom neradi, aby se lidé o té objížďce dověděli až v okamžiku, kdy dojedou k té ceduli," řekl telčský starosta Vladimír Brtník (ODS). Uvedl, že město zároveň poslalo adresu webu s informacemi o uzavírkách všem podnikatelům, ubytovatelům, restauratérům a pořadatelům veřejných akcí. "Požádali jsme je, aby to dali na svůj web, popřípadě psali svým klientům, když jim posílají informace o ubytování," řekl.

Ve směru od Jihlavy se auta do Telče dostanou pomocí tahu I/38 na Znojmo. Odbočí na křižovatce Kasárna a dál do Telče pojedou přes Starou Říši. Bez omezení by měly být příjezdové cesty do Telče ve směru od jihočeských Dačic, Českých Budějovic a od Třebíče.

Novou okružní křižovatku v Telči nechá kraj postavit v ulici Jihlavská, opravovat bude i navazující části silnic 406 a 112. Kvůli přestavbě křižovatky bude o 33 metrů čtverečních zmenšená vodní plocha sousedního rybníka Nadymák. Na silnici 406 směrem do Třeště bude kraj přes léto opravovat další více než dva kilometry vozovky od křižovatky na ves Třeštice ke Studnicím.

V součtu jde o práce za 75 milionů korun, uvedl na webu kraje náměstek hejtmana Miroslav Houška (KDU-ČSL). Dodal, že kraj má na tyto stavby slíbených skoro 58 milionů korun z evropského programu IROP.

Tyto investice jsou podle kraje součástí postupné modernizace silnice II/406 od křižovatky u Dvorců poblíž Jihlavy po hranici s Jihočeským krajem. Jen v posledních čtyřech letech byly podle údajů kraje na této asi 35 kilometrů dlouhé silnici provedené stavby skoro za 200 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Google Maps

Štítky ČR, stavby, silnice, Telč, Jihlava, kruhový objezd, Kraj Vysočina, Třešť, Světové dědictví UNESCO, Pelhřimov, ODS, Miroslav Houška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Telči začne v pondělí stavba kruhového objezdu na příjezdu od Jihlavy. Potrvá čtyři měsíce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.