Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavský tunel je již zprůjezdněn, odstávka kvůli údržbě byla nakonec o deset hodin kratší

Zvládly to o hodně rychleji, než se předpokládalo. Řeč o Službách města Jihlavy a dalších specializovaných firmách, které o tomto víkendu prováděly údržbu Jihlavského tunelu. Ten se do standardního režimu vrátil už v neděli před polednem.

Jihlavský tunel byl zavřený od sobotních 8 hodin, půlhodinu poté začaly Služby města Jihlavy (SMJ) s jeho mytím, čištěním kanalizace a údržbou spojenou s výměnou vadného hlavního osvětlení.

Specializované firmy poté pokračovaly odbornými pracemi na elektronickém zařízení tunelu, kontrolách elektroinstalace, a to včetně jeho revizí. „Provede se kontrola stavu rozvaděče řídicí signalizace, SOS skříní, pasportizace signálů, kabelových šachet v tunelu, čistících šachet a kanalizačních poklopů, nosných konstrukcí osvětlení, portálových konstrukcí semaforů, stavu uzemnění a měření bludných proudů,“ uvedl již dřívě Martin Málek, mluvčí SMJ.

Původní plány počítaly s tím, že se provoz tunelu obnoví v neděli ve 22 hodin. Tím, že byl spuštěn v 11:30, znamená, že všechny potřebné a naplánované práce byly hotovy s desetihodinovym predstihem. Těsně předtím, v rozmezí 10 a 11 hodin, tunelem projela třetí kolona přesouvající se americké armády.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy

Štítky Jihlavský tunel, údržba, čištění, Služby města Jihlavy, tunel, Jihlava, Martin Málek, Armáda Spojených států amerických

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský tunel je již zprůjezdněn, odstávka kvůli údržbě byla nakonec o deset hodin kratší | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.