Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiči, pozor. V sobotu se uzavře Jihlavský tunel, objížďka měří 2,5 kilometru

, aktualizováno 17. května 2021, 10:48

V sobotu 22. května se od 8 hodin za účasti Policie ČR uzavře Jihlavský tunel. Řidiči musí jako obvykle využít objízdnou trasu.

Služby města Jihlavy (SMJ) začnou v 8:30 s mytím tunelu, čištěním kanalizace a údržbou spojenou s výměnou vadného, hlavního osvětlení.

Jihlavský tunel je jednotubusový, sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz již 1. 7. 2004. Projíždějí jim zejména osobní a nákladní vozidla, která směřují po přivaděči na D1 nebo v obráceném směru na Znojmo a Vídeň.

„Specializované firmy budou následně pokračovat odbornými pracemi na elektronickém zařízení tunelu, kontrolách elektroinstalace, a to včetně jeho revizí. Provede se kontrola stavu rozvaděče řídicí signalizace, SOS skříní, pasportizace signálů, kabelových šachet v tunelu, čistících šachet a kanalizačních poklopů, nosných konstrukcí osvětlení, portálových konstrukcí semaforů, stavu uzemnění a měření bludných proudů,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Po dobu uzavírky bude objízdná trasa vedena dle „Provozního řádu tunelu“ pro veškerý provoz obousměrně. Bude vedena od mimoúrovňové křižovatky po silnicích II. třídy a místních komunikacích v Jihlavě. „Objízdná trasa bude schválena dotčenými orgány a je vytyčena podle potřebné dokumentace. Stanovená objížďka povede po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Délka objížďky je 2,4 km,“ dodává Málek.

Trasa bude řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ.

„Upozorňujeme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost při objízdných trasách. Důvodem nečekaných komplikací v dopravě mohou být i nově probíhající opravy na D1,“ upozorňuje mluvčí Málek.

Jihlavský tunel se během uzavření otevře v sobotu v nočních hodinách. Důvodem bude tranzitní přesun jednotek armády USA přes území ČR. Celý konvoj bude následně nocovat ve stanovém městečku v Rančířově u Jihlavy.

Přes Česko přejedou tři konvoje amerických vojáků, jejich cílem bude cvičení v Maďarsku. Přespí v Rančířově

Tři konvoje amerických vojáků přejedou postupně přes Českou republiku ve dnech od 22. do 26. května. Vojáci pojedou do Maďarska na mezinárodní cvičení Saber Guardian 2021, které je součástí aliančního cvičení NATO Defender Europe 2021. Přesun...

Otevření tunelu je naplánované na neděli 23. května ve 22 hodin.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stavba Vysočiny

Štítky Jihlavský tunel, uzavírka, údržba, objízdná trasa, Jihlava, tunel, Policie České republiky, Martin Málek, Vídeň, Znojmo, USA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor. V sobotu se uzavře Jihlavský tunel, objížďka měří 2,5 kilometru | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.