Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavba protihlukové stěny u Pávova: Kraj vydal nepravomocné stavební povolení

Krajský odbor dopravy a silničního hospodářství vydal zatím nepravomocné stavební povolení ke stavbě protihlukové stěny na silnici I/38 podél zastavěné městské části Jihlava - Pávov. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) mezitím zahájilo veřejné výběrové řízení na zhotovitele stavby v předpokládané hodnotě 53,56 milionů korun bez DPH. Termín pro podání nabídek je stanoven do 8. dubna 2021.

„Stavbu protihlukové stěny v délce 1054 metrů, která sníží emitaci zvuku z dálničního přivaděče, kde v průměru denně projede víc než 21 tisíc vozidel, plánujeme realizovat ještě v letošním roce,“ prozradil za ŘSD Martin Buček.

Stavba řeší nejen demolici stávající nevyhovující stěny z betonových pilířů s cihelnou výplní délky 100,9 metrů a vybudování nové stěny v celkové délce 1054 metrů o proměnné výšce 4,5-6,9 metrů, ale také úpravu a obnovení doposud uzavřeného sjezdu ze silnice I/38 ze směru od D1 a současně nájezdu na silnici I/38 ve směru na Znojmo. „Využívat mimoúrovňovou křižovatku v km 162,3, která bude sloužit zejména k odlehčení dopravy v době dopravní špičky, však bude umožněno pouze vozidlům do 3,5 tuny,“ upozorňuje Buček.

Dopravní plány na rok 2021: Kde všude na Vysočině se bude pracovat a opravovat?

V roce 2020 se na Vysočině opravilo téměř 30 kilometrů silnici I. třídy, konkrétně to bylo 26,2 kilometru. Nezahálelo se ani na dálnici D1, kde se pracovalo na čtyřech modernizovaných úsecích. Jaké jsou plány Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v...

Výstavbou nové protihlukové stěny reaguje ŘSD na výsledek akustické studie. Ten poukazuje na prokazatelné překročení hlukových limitů DEN/NOC 60/50 dB. Studie již také pracovala s dodržením hygienických limitů zvuku i v případě znovuotevření dosud uzavřeného sjezdu a instalaci protihlukové stěny v této části.

„V souladu se závěry akustické studie je protihluková stěna navržena s výhledem do roku 2030. Konstrukčně se bude jednat o stěnu z betonových panelů s absorbéry osazených do železobetonových, případně ocelových sloupků. Panely jsou pak navrženy v kategorii vzduchové neprůzvučnosti B2 a kategorii zvukové pohltivosti A2,“ dodává závěrem Martin Buček z ŘSD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Kolín

Štítky I/38, Pávov, protihluková stěna, ŘSD, stavba, doprava, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Jihlava, Dálnice D1, Znojmo, stavební povolení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba protihlukové stěny u Pávova: Kraj vydal nepravomocné stavební povolení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.