Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Pozor na sněhové jazyky. V noci byly problémy s kamiony

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněhovým přeháňkám sjízdné se zvýšenou opatrností. Na hlavních tazích, které se solí, může být rozbředlý sníh. Na silnicích nižší třídy je ujetý sníh posypaný drtí, řekl dnes ráno dispečer krajské správy a údržby Jiří Hejnák. Místy se mohou tvořit sněhové jazyky. Problémy s kamiony byly v noci mezi Jemnicí a Chotěbudicemi na Třebíčsku, k ránu mezi Těchobuzí a Pacovem na Pelhřimovsku.

„Během noci jsme projeli všechny silnice prakticky dvakrát. Nikde není nic dlouhodobě zavřené, samozřejmě problém pořád je s tím, že někde stojí kamion, než tam dojede odtah nebo někdo, kdo by ho vyprostil," řekl dispečer Jiří Hejnák. Sněhové přeháňky byly v celém kraji, teploty se k ránu držely jeden až tři stupně pod nulou.

Na většině území Vysočiny může podle Českého hydrometeorologického ústavu sněžit i během dneška, sněhové přeháňky budou četnější později večer. Teploty by neměly stoupnout nad nulu. Foukat bude čerstvý vítr s nárazy i přes 50 kilometrů v hodině.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, okres Třebíč, Pacov, Jemnice, Těchobuz, Chotěbudice, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Pozor na sněhové jazyky. V noci byly problémy s kamiony | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.