Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

SJÍZDNOST: Řidiči musí být maximálně opatrní. Kvůli novému sněhu někde stojí kamiony

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněžení sjízdné s opatrností. Sypače začaly už dopoledne jezdit na Havlíčkobrodsku a na Pelhřimovsku, hodinu po poledni už podle dispečera krajské správy a údržby sněžilo v celém kraji. Na silnici I/34 u Jitkova mezi Ždírcem nad Doubravou a Českou Bělou na Havlíčkobrodsku zůstalo stát asi osm kamionů, řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

„Z Havlíčkobrodska máme těch hlášení víc. Jak začíná padat sníh, teplota je nízká, tak začínají být problémy," uvedla Dana Čírtková okolo 13:00.

V noci na dnešek byl v kraji až desetistupňový mráz, po ránu byly většinou silnice holé a vymrzlé. Pouze na vozovkách nižších tříd sypaných drtí zůstávaly zledovatělé úseky. Podle meteorologů bude dnešní sněžení provázet zesilování větru, který může mít v nárazech místy rychlost i přes 50 kilometrů v hodině. Mohou se začít tvořit sněhové jazyky.

Se sněhovými přeháňkami je podle Českého hydrometeorologického ústavu na většině území Vysočiny potřeba počítat i ve středu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, doprava, okres Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Ždírec nad Doubravou, Česká Bělá, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Řidiči musí být maximálně opatrní. Kvůli novému sněhu někde stojí kamiony | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.