Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na silnicích Vysočiny namrzá mlha, v noci jezdily desítky sypačů

Na silnicích Vysočiny namrzá mlha. Nejvíc sypačů v noci na dnešek jezdilo na Třebíčsku, Jihlavsku a na Žďársku, venku jich bylo kolem 70. Chemicky ošetřované vozovky jsou mokré, řekl dispečer krajské správy a údržby Roman Hubený. Výstraha meteorologů před ledovkou platí pro výše zmíněné okresy kraje do dnešních 15:00.

Podle dispečera je potřeba jezdit s opatrností všude. „Ta lokální mlha může být v každém okrese v nějakém místě," řekl Roman Hubený.

K ránu bylo na Vysočině zataženo s teplotou od nuly do minus tří stupňů Celsia. V některých místech byla souvislá mlha s mrholením, jinde byla mlha místy.

Během dne bude na Vysočině zataženo nízkou oblačností a stále mlhavo. Slabá ledovka se podle Českého hydrometeorologického ústavu bude při mrznoucím mrholení tvořit hlavně v jihovýchodní části Vysočiny. Odpolední teploty se budou pohybovat nejvýše mezi minus jedním až dvěma stupni Celsia. Oblačnost se může přechodně zmenšit na západě kraje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, okres Třebíč, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na silnicích Vysočiny namrzá mlha, v noci jezdily desítky sypačů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.