Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na silnici I/19 dnes začaly opravy. Řidiči budou využívat jeden jízdní pruh

Dnešním dnem začala oprava silnice I/19 na okraji obce Hamry nad Sázavou při vjezdu od Přibyslavi. Pracovat se bude na levém okraji vozovky v délce 165 metrů. Jak sdělil Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), komunikace je v tomto místě v mírném náspu a svah je ve skonu, což způsobuje jeho nestabilitu, ačkoliv je silniční příkop zpevněný příkopovou tvárnicí.

Proto bude při levé straně komunikace vystavěna opěrná zeď. „Ta bude postavena z monolitického železobetonu založeného na mikropilotách. Na horní části zdi bude osazeno 1,1 m vysoké zábradlí. Uvedené řešení zamezí pozvolnému sesouvání silničního tělesa vlivem dopravy a klimatických podmínek do podélného příkopu odvodnění,“ vysvětlil Martin Buček.

Jelikož se v úseku výstavby vyskytují hospodářské sjezdy na přilehlé pozemky, bude součástí stavby také demolice stávajících propustků a sjezdů a výstavba sjezdů nových.  „Navrženy jsou nové trubní propustky se šikmými čely včetně dláždění vtokové a výtokové části. Součástí stavby je zatravnění těch částí silničního tělesa, u nichž dojde v rámci opravy k jejich obnažení. Nová bude rovněž krajnice a vodorovné dopravní značení,“ doplnil za ŘSD Buček.

Řidiči musí v místě prací počítat s dopravním omezením, protože jízdní pruh ve směru od Žďáru nad Sázavou na Přibyslav bude uzavřen a doprava bude přibližně v délce 190 metrů vedena kyvadlově pouze jedním jízdním pruhem. „S tímto omezením dopravy se zde počítá do poloviny listopadu v závislosti na počasí a postupu prací. Další měsíc po uvedení opravovaného úseku silnice I/19 do provozu budou ještě probíhat dokončovací práce. Ty by však již plynulost dopravy výrazně ovlivnit neměly,“ upřesnil závěrem Martin Buček.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky oprava, silnice, I/19, řidič, omezení, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic, doprava, Přibyslav, Hamry nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici I/19 dnes začaly opravy. Řidiči budou využívat jeden jízdní pruh | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.