Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na opravované D1 budou o víkendu noční uzavírky. Řidiči musí počítat se zdržením

Na opravované části dálnice D1 mezi exity Koberovice - Humpolec budou o víkendu noční uzavírky kvůli stavbě dvou mostů. V sobotu i v neděli bude doprava přerušovaná od 21:00. V neděli by měly dvacetiminutové uzavírky skončit do 10:00. Práce naplánované na noc z neděle na pondělí by měly být hotové do pondělních 07:00, dnes sdělila mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

„Prosíme řidiče, aby si svou cestu v uvedených termínech naplánovali a počítali s případným zdržením, které mohou krátkodobé uzavírky dálnice způsobit," uvedla mluvčí Iveta Štočková. Objízdné trasy stanovené nebudou.

Přestavba obou mostů je součástí modernizace skoro devíti kilometrů dálnice mezi Humpolcem a Koberovicemi. Původní mostní konstrukce byly odstraněné letos v březnu. Nové mosty budou podle mluvčí hotové na podzim.

V noci ze soboty na neděli budou stavbaři usazovat deset nosníků na mostě, který je na 88,4 kilometru D1. Kvůli osazení prvního nosníku bude od 21:00 uzavřená na 20 minut dálnice ve směru z Brna na Prahu. Než bude připravený další nosník, budou auta po dálnici projíždět. Situace bude směrem na Prahu opakovat celkem pětkrát a potom pětkrát na pravé části dálnice.

Práce do podzimu 2021

V noci na pondělí bude ve stejném režimu probíhat montáž šesti nosníků mostu na 83. kilometru D1. Provoz bude podle mluvčí přerušený třikrát na Brno a pak třikrát na Prahu.

Dálnici mezi exity 81 Koberovice a 90 Humpolec opravuje Eurovia CS pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od loňského podzimu. Podle webu ŘDS by stavební práce za 1,097 miliardy korun bez daně měly v tomto úseku skončit na podzim 2021.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavba, silnice, dálnice, D1, uzavírka, most, Dálnice D1, Humpolec, Koberovice, Eurovia CS, podzim, Praha, Brno, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravované D1 budou o víkendu noční uzavírky. Řidiči musí počítat se zdržením | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.