Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čeká nás pravidelná uzavírka Jihlavského tunelu. Řidiči musí využít objížďku

Již tuto sobotu, tedy 23. května, se od 8 hodin uzavře Jihlavský tunel. Důvodem je jeho pravidelná údržba. U uzavření budou asistovat policisté.

„Tunel bude uzavřen z důvodu mytí, kontroly a případných nutných oprav technologických zařízení. Zavírat se bude na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které tunel provozují.

Práce SMJ zahájí v 8:30, kdy se začne umývat tunel, čistit kanalizace a provede se údržba a případná výměna hlavního osvětlení.

Poté se bude pokračovat odbornými pracemi na elektronickém zařízení tunelu, kontrolách elektroinstalace, a to včetně jeho revizí. „Provede se kontrola stavu rozvaděče řídicí signalizace, SOS skříní, pasportizace signálů, kabelových šachet v tunelu, čisticích šachet a kanalizačních poklopů, nosných konstrukcí osvětlení, portálových konstrukcí semaforů, stavu uzemnění a měření bludných proudů,“ jmenuje Málek.

Jihlavský tunel bude zcela neprůjezdný, pro řidiče bude opět vytyčena objížďka. Bude vedená po dvou objízdných trasách. První trasa povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova,  U Cvičiště a Žižkova.

„Obě trasy budou řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ. Upozorňujeme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost při objízdných trasách. Důvodem nečekaných komplikací v dopravě mohou být i stále probíhající opravy na D1,“ dodává mluvčí SMJ.

Opětovné otevření tunelu je naplánováno na neděli 24. května do 23:00. „Jde o to, aby se všechno stihlo do dalšího uvolnění nařízení vlády ČR ohledně koronaviru, které začne nově platit od 25. května,“ říká závěrem Martin Málek.

Jihlavský tunel je jednotubusový, sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz již 1. 7. 2004. Projíždějí jim zejména osobní a nákladní vozidla, které směřují po přivaděči na D1 nebo v obráceném směru na Znojmo a Vídeň. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stavba Vysočiny, SMJ

Štítky Jihlavský tunel, uzavírka, údržba, SMJ, tunel, Martin Málek, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, Žižkov, Dálnice D1, Česko, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás pravidelná uzavírka Jihlavského tunelu. Řidiči musí využít objížďku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.