Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dokončení oprav v ulici Jiřího z Poděbrad stále v nedohlednu, zastupitelstvo o dílčí dohodě ani nehlasovalo

Jihlava zatím nemůže dokončit předloni zahájenou opravu ulice Jiřího z Poděbrad, která byla pozastavená byla kvůli špatnému stavu kanalizace. Vodohospodářské sítě město pořád samo nespravuje, přestože ze Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko vystoupilo na konci roku 2012. Po letech právních sporů se teď strany snaží o dohodu. Dílčí dohodu, která měla umožnit opravu ulice, včera ale radní Jaroslav Vymazal (ODS) po kritické debatě v zastupitelstvu stáhl, aniž se o ní hlasovalo.

„Asi nemá cenu se pouštět do nějakých velkých diskusí, kdo za to může, kdo za to nemůže, všichni víme, že se s protistranou hádáme už velmi dlouho," řekla primátorka Karolína Koubová (Fórum Jihlava) v úvodu debaty. Město se podle ní má postarat o to, aby se ulicí dalo projíždět a byla tam funkční kanalizace. Návrh by mohl umožnit dokončení oprav do letošního listopadu.

Podle zastupitelů i podle Jaroslava Vymazala byl ale návrh příliš komplikovaný. „Myslím si, že nám nestojí za to, to schvalovat v takové podobě," uvedl. Vymazal figuroval v městské radě od minulých voleb jako neuvolněný politik, na plný úvazek pro město pracuje od letošního března.

Jednání se svazkem obcí a s Vodárenskou akciovou společností, která zatím sítě v Jihlavě provozuje, označil Vymazal za intenzivní a nadějná. Záležitost by podle něj mohlo znovu projednat jihlavské zastupitelstvo v červnu.

Zastupitel za opoziční ČSSD a bývalý primátor Rudolf Chloupek uvedl, že by počkal až na celkovou dohodu o narovnání majetkových vztahů se svazkem, pokud má být letos. Pak by podle něj město mohlo dokončit opravy samo. Co slyšel od tamních obyvatel, nynější stav ulice jim celkem vyhovuje. „Protože předtím tudy jezdila 'půlka' Jihlavy a dneska mají klid," řekl.

Povrch ulice začalo město opravovat na podzim 2018. Plánovalo tam i chodník a odvodnění komunikace. Pak se podle radnice ukázalo, že tam je kanalizace nefunkční. Na řešení se město se svazkem nedohodlo, proto stavbu zatím zakonzervovalo.

Foto | Zdroj ČTK

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, voda, Jihlava, oprava, Jiří z Poděbrad, kanalizace, Jaroslav Vymazal, ODS, Karolína Koubová, Rudolf Chloupek, ČSSD, Vodárenská akciová společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení oprav v ulici Jiřího z Poděbrad stále v nedohlednu, zastupitelstvo o dílčí dohodě ani nehlasovalo | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.