Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na východě Vysočiny sněžilo, řidiči musí být opatrní

Silnice na Třebíčsku a Žďársku jsou podle silničářů po nočním sněžení a chemickém ošetření mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na silnicích nižších tříd leží někde ujetý sníh. Provoz může komplikovat i mlha, která je místy i v dalších okresech Vysočiny.

Sněhových přeháněk bylo v noci několik, po půlnoci se začala tvořit mlha. Silničáři vozovky ošetřovali především chemicky, na Žďársku i inertním posypem. „Venku bylo kolem 50 vozidel, všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Mlha by mohla někde maličko přimrznout i mimo okresy Žďár a Třebíč," řekl Roman Hubený, dispečer Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina.

Meteorologové předpovídají, že by ve východní polovině kraje mohly být sněhové přeháňky i během dne. Mrznoucí mlhy podle nich budou zejména po ránu. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo nuly. Čerstvý vítr s rychlostí v nárazech přes 50 kilometrů v hodině bude k večeru slábnout. V noci by mohlo ojediněle sněžit na severu a západě kraje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, doprava, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na východě Vysočiny sněžilo, řidiči musí být opatrní | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.