Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kuriozita na železnici. Motorovému vlaku došla nafta, překvapení cestující museli autobusem

To jsme tu ještě neměli. K hodně kuriózní situaci došlo v sobotu večer na železniční trati mezi Ždírcem nad Doubravou a Hlinskem na hranici Kraje Vysočina a Pardubického kraje. Cestujícím motorového vlaku totiž bylo oznámeno, že soupravě došlo palivo a nadále musí využít alternativních možností dopravy.

Podle webu iDnes.cz zastavila souprava Regionova o půl šesté večer u obce Vítanov. Nehybnou soupravu musela zpět do Hlinska dopravit náhradní lokomotiva zhruba o půlhodiny později.

Do dalších stanic se tak cestující mohli dostat náhradním autobusovým spojem, avšak třeba do cílového Havlíčkova Brodu o více než hodinu později.  

To, že vlaku dojde nafta, je dle vyjádření Českých drah, výjimečná událost. V tomto případě má jít o chybu v komunikaci strojvůdců při předání soupravy, což jejich zaměstnavatel bude řešit interně.

Ohodnoť článek

Foto atlaslokomotiv.net | Zdroj iDnes.cz

Štítky Hlinsko, Kraj Vysočina, Pardubický kraj, Ždírec nad Doubravou, České dráhy, Vítanov, Motorová jednotka 814, Havlíčkův Brod, železnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuriozita na železnici. Motorovému vlaku došla nafta, překvapení cestující museli autobusem | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.