Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Doprava

ŘSD v polovině října uvede do provozu část opravovaného přivaděče na I/38

Stavební dělníci aktuálně pracují hned na devíti silnicích I. tříd. V sobotu 24. září Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uvedlo do provozu most na silnici I/34. Další stavby dokončí během nadcházejících týdnů. V polovině října bude uvedený do...

Zaměstnanci firmy JHMD, jež provozuje úzkokolejku, nedostali výplatu

Zaměstnanci firmy Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD), která na sebe podala insolvenční návrh, nedostali v září výplatu. Kraj Vysočina odmítl nárok firmy na uhrazení kompenzací, místo žádaných 108 milionů korun je ochoten zaplatit 5,5 milionu....

Velké změny v parkování. Nové automaty umožní platbu kartou i zadávání registračních značek

Od května příštího roku budeme moci v Jihlavě za parkování zaplatit kartou. V rámci zavedení nového systému parkování vedení města pořídí nové automaty, které umožní například i zadávání registračních značek.

Za měsíc skončí stavební sezona na silnicích Vysočiny. Co je hotovo a co se nakonec nestihlo?

Ještě zhruba měsíc bude trvat stavební sezona na krajských silnicích Vysočiny. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny (KSÚSV) letos investorsky zajišťovala celkem 135 stavebních akcí ve finančním objemu přibližně 700 milionů korun, u řady...

Výstavba terminálu v Havlíčkově ulici pokračuje. Kvůli pokládce dlažby bude omezený vstup do obchodů

V nadcházejícím pracovním týdnu, tedy od 26. září do 2. října, je v Jihlavě plánovaná pokládka zámkové dlažby v prostoru zastávky MHD Chlumova. Kolemjdoucí tyto práce omezí tak, že bude uzavřený vstup do obchodní pasáže a do tamní drogerie.

Obchvat Havlíčkova Brodu na I/34. Protihluková opatření vyjdou na více než 58 milionů korun

Na více než 58 milionů korun vyjde protihlukové opatření na severovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu na silnici I/34. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) vybíralo zhotovitele ze dvou uchazečů.

Navýšení cen v MHD jihlavskému dopravnímu podniku výrazně pomohlo. Ve hře je přechodné nasazení naftových autobusů

Narůstající ceny energií ovlivňují také chod jihlavského dopravního podniku (DPMJ). Jihlavští zastupitelé budou v příštím týdnu na svém zasedání schvalovat částku 6 milionů korun na dokrytí letošní ztráty tak, aby podnik skončil s vyrovnaným...

Dopravní změny v jihlavské Žižkově ulici. Chodcům přibudou ostrůvky, řidičům 32 míst na parkování

Chodci v Jihlavě v Žižkově ulici nyní budou přecházet bezpečněji. Všechny tři přechody v úseku mezi krajským úřadem a ulicí Seifertova totiž budou mít nové ostrůvky. Navíc pro řidiče přibudou nová parkovací místa.

Obchvat Velké Bíteše za 85 milionů je dokončený. Řidiči ho otestují ve čtvrtek

Dvoukilometrový severozápadní obchvat Velké Bíteše je po dvou stavebních sezonách dokončený. Řidičům se otevře již tento čtvrtek 15. září. Díky němu se město zbaví značné části tranzitní nákladní dopravy ze směru od Tišnova na dálnici D1 a naopak.

Kapacita školních autobusů je na některých místech kraje na hranici. V Rudíkově vozili děti autem od hasičů

Se začátkem nového školního roku došlo k očekávanému skokovému nárůstu cestujících, kteří využívají krajem dotovanou veřejnou dopravu. U některých autobusových spojů na Třebíčsku došlo k hraničnímu naplnění kapacity.

Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.