Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Valentýn zvedá poptávku po prodloužených víkendech v zahraničí či poukazech

Svátek zamilovaných, který připadá na 14. února, zvedá poptávku po prodloužených víkendech v zahraničí nebo dárkových poukazech. Zájezdy také někteří využívají k romantické žádosti o ruku či obnovení manželského slibu. Vyplývá to z informací cestovních kanceláří a prodejců letenek. Upozornili však na to, že větší část klientů v tomto období dovolenou spojuje s jarními prázdninami, které jsou letos v Česku v termínech od 5. února do 17. března.

„Valentýnským hitem tohoto roku je španělská Malaga. Zaznamenáváme také dvojnásobné prodeje voucherů na letenky v poměru s loňským Valentýnem," řekl ČTK ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal. V současné době je podle něj největší zájem o poukazy na 5000 korun. Prodejce letenek Kiwi pak pozoruje, že každá třetí rezervace na období od pátku 9. února do soboty 17. února patří páru. Nejvyhledávanějšími destinacemi podle mluvčí Daniely Chovancové jsou Londýn, Řím, Malaga, Barcelona a Tenerife.

Během romantických dovolených využívají klienti doplňkových služeb hotelů, jako jsou privátní večeře na pláži, různé wellness procedury a párové masáže, eventuálně i další servis, který zvyšuje komfort jejich pobytu," řekla mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. Na vzestupu jsou podle ní také hotely určené pouze pro dospělé, takzvané adults only. Doplnila, že když den svatého Valentýna připadá na polovinu týdne, poznávací zájezdy klienti většinou směřují na víkend před či po svátku.

V letošním roce je nejvíce odletů tři až čtyři dny před samotným svátkem tak, aby klienti svatého Valentýna oslavili v romantické destinaci. Délka pobytů je v průměru sedm dní," uvedl PR manažer cestovní kanceláře Blue Style Jakub Černý. Část klientů podle něj vyrazí do vzdálenějších exotických destinací, například na Mauricius, Maledivy či Seychely. „Výběr zájezdů se dá jednoduše charakterizovat spojením romantika na pláži," dodal.

To, že se v souvislosti s dnem svatého Valentýna prodávají prodloužené víkendy v zahraničí nebo dárkové poukazy, potvrdila mluvčí cestovní agentury Invia Jiřina Ekrt Jirušková. „V období Valentýna s námi ale cestuje jen o několik procent více klientů než v jiné únorové týdny. Daleko silnější bývají prodeje například na Vánoce, silvestr a státní svátky," řekla.

V zahraničí budou 14. února, ať už v souvislosti s dnem svatého Valentýna nebo jarními prázdninami, tisíce klientů skupiny DER Touristik, pod kterou spadají cestovní kanceláře Fischer či Exim Tours, řekl ČTK mluvčí Jan Bezděk. „Velmi oblíbené jsou exotické destinace u moře. jako jsou Abú Zabí, Vietnam, Dominikánská republika nebo Kuba," doplnil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky valentýn, svátka, láska, podnikání, byznys

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Valentýn zvedá poptávku po prodloužených víkendech v zahraničí či poukazech | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.