Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pacov bude asi za 50 milionů korun opravovat sokolovnu z roku 1927

Pacov na Pelhřimovsku připravil rozsáhlou rekonstrukci sokolovny z roku 1927. Práce přibližně za 50 milionů korun mají začít v březnu. Modernizovaná sokolovna má v čtyřtisícového městě zajistit lepší sportovní a kulturní možnosti. Lidem by měla být k dispozici za dva roky. Řekl to místostarosta Pacova Lukáš Vlček (STAN).

Chceme kompletně zmodernizovat interiér, vnitřní technologie. Interiéry upravit, aby byly více využitelné nejenom pro oblast kultury, ale hlavně míříme i na oblast sportu. V Pacově se dlouhodobě potýkáme s nedostatkem kapacit pro volné sportování veřejnosti," řekl Vlček. Sokolovna podle něho od svého vybudování generální opravou neprošla, vždy se opravovala jen její část. Přibližně 15 let má novou střechu.

Chystaná oprava má podle Vlčka zvýšit komfort pro lidi a přinést úsporu provozních nákladů. Proto bude její součástí také úprava kotelny, osvětlení nebo vzduchotechniky. Sokolovna bude bezbariérová.

Sokolovna patří k největším kulturním sálům ve městě. Tělocvičny jsou také ve školním areálu Za Branou a u gymnázia. Část kulturních aktivit se bude muset během rekonstrukce přesunout do zámku a jeho divadelního sálu nebo do komunitního centra. Sokolovnu využívají ke své činnosti i některé spolky nebo mateřské centrum.

Město, které ročně hospodaří s více než 200 miliony korun, bude chtít část nákladů na sokolovnu uhradit z dotací od Kraje Vysočina a od Národní sportovní agentury.

Podle údajů v registru smluv zaplatí Pacov za stavební práce na sokolovně asi 38 milionů korun (bez DPH), architektonický a technický dozor vyjde přibližně na 1,6 milionu korun a projektová dokumentace stála okolo 1,2 milionu korun.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Pacov

Štítky ČR, správa, stavby, Pacov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacov bude asi za 50 milionů korun opravovat sokolovnu z roku 1927 | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.