Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Kvůli silnému větru je na Vysočině bez elektřiny asi tisícovka míst

Kvůli silnému větru a popadaným stromům je bez elektřiny přibližně tisícovka domácností na Vysočině, hlavně na Třebíčsku. Český hydrometeorologický ústav varoval před silným větrem už k sobotnímu polední. Od té doby hasiči na Vysočině odklízeli popadané stromy či větve asi na 50 místech, vyplývá to z informací na jejich webu.

Výpadek dodávek elektřiny na Třebíčsku asi 700 domácností, dalších 300 jich je z okolí Humpolce. Výpadky některé domácnosti postihl už v sobotu večer.

„S ohledem na povětrnostní podmínky a bezpečnost našich pracovníku jsme byli včera ve 21:00 nuceni ukončit práce v terénu. Znovu ale pracujeme na opravách od časného nedělního rána a počty domácností bez dodávek elektrické energie budou klesat," uvedl Roman Šperňák, mluvčí společnosti E.On.

Výstraha meteorologů skončila dnes v 08:00. Na Vysočině už v sobotu v podvečer naměřily přístroje nárazy větru okolo 90 kilometrů v hodině.

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, Vysočina, Kraj Vysočina, vichřice, elektřina, okres Třebíč, Český hydrometeorologický ústav, E.ON, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli silnému větru je na Vysočině bez elektřiny asi tisícovka míst | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.