Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Místo klientů a zdravotníků řemeslníci. V novoměstské nemocnici běží rekonstrukce jednoho z oddělení

Klienty a zdravotníky vystřídali řemeslníci. V nemocnici v Novém Městě na Moravě je v plném proudu rekonstrukce jednoho z oddělení pro dlouhodobě nemocné.

„Dokončena už je první a druhá etapa rekonstrukce oddelění dlouhodobě nemocných číslo tři. Upravena je ambulantní část pavilonu i první podlaží se šatnami zaměstnanců a inspekčními pokoji. Nyní jsme se pustili do třetí etapy týkající se lůžkové části. Investorem stavby je Kraj Vysočina a cílem této akce je především zajistit požární bezpečnost celého objektu,“ řekl technický náměstek Nemocnice Nové Město na Moravě Jiří Drdla.  

Rekonstrukcí postupně projdou všechna čtyři patra. Přibudou v nich požární hlásiče a další protipožární systémy, po úpravaách bude jednodušší a bezpečnější případná evakuace pavilonu.

Signalizace požáru a výtah i pro evakuaci

Novinkou bude elektronická signalizace požáru. Z centrálního schodiště od přízemí až do druhého nadzemního podlaží a části chodby druhého patra vznikne chráněná úniková cesta s rovnotlakým větráním a přívodem vzduchu. Stávající výtah bude upravený na režim evakuačního výtahu s napojením na nový záložní zdroj. Současně budou provedeny dispoziční změny ve druhém nadzemním podlaží. Vytvoří se tam dvě nová bezbariérová hygienická zázemí pro pacienty. Počítá se i s výměnou nášlapných vrstev,“ pokračoval Jiří Drdla.

Zmíněná rekonstrukce potrvá čtyři měsíce, oddělení s dvaceti lůžky bude až do té doby mimo provoz. Stavební akce má skončit letos 13. července. „Potom naváže rekonstrukce lůžkové části oddělení dlouhodobě nemocných číslo dva. Náklady na tyto opravy budou 13 711 000 korun bez DPH, vše by mělo být kompletně hotové do 13. listopadu tohoto roku,“ uzavřel technický náměstek novoměstské nemocnice.

Budova oddělení dlouhodobě nemocných číslo tři byla oficiálně otevřená 1. ledna 1942 coby infekční pavilon. Oddělení dlouhodobě nemocných číslo dva a tři se do objektu nemocnice přestěhovala v roce 2011 z tehdy uzavřené Léčebny Buchtův kopec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Helena Zelená Křížová | Zdroj Nemocnice Nové Město na Moravě

Štítky nemocnice, oddělení, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo klientů a zdravotníků řemeslníci. V novoměstské nemocnici běží rekonstrukce jednoho z oddělení | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.