Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opravy na I/37 ve Žďáru nad Sázavou: Staveniště předáno, první část bude hotová za 16 týdnů

Dnešním dnem bylo předáno staveniště zhotoviteli akce I/37 Žďár n./S., ul Santiniho, oprava povrchu a ihned začnou samotné stavební práce. Výběrového řízení na zhotovitele této akce se zúčastnili celkem čtyři uchazeči, z nichž byla nakonec vybrána společnost Colas CZ, a.s. Opravy vyjdou na 38 652 999 korun bez DPH s uvedením do provozu 1. sekce, což je od barokního mostu do centra města, za 16 týdnů a 2. sekce - od barokního mostu směrem na hranici města - za 25 týdnů.

„Předmětem akce je obnova krytu vozovky (tl. 120 resp. 130 mm) s lokální sanací konstrukčních vrstev vozovky včetně výměny podloží (do hloubky 1120 mm) silnice I/37 ve Žďáře nad Sázavou. Celková délka úpravy je 2,438 kilometru. V rámci opravy dojde k obnově krytových, respektive konstrukčních vrstev vozovky v místech, kde bude třeba provést sanaci odebrání krajnic a vybudování nových krajnic, výměny silničních obrubníků, obnovení funkčnosti odvodnění a přilehlých příkopů (vyčištění propustků, dešťové kanalizace) a obnova vodorovného dopravního značení podle stávajícího stavu,“ jmenuje Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Součástí stavebních prací je i oprava a sanace mostu ev.č.37-047 přes odpad z rybníka. Most z roku 1932 je sice v uspokojivém stavu a nevyžaduje okamžitý zásah pro zajištění dalšího bezpečného provozu, avšak vyskytují se na něm poruchy, které mají nepříznivý vliv na zatížitelnost mostu. „Proto vyžíváme opravy konstrukčních vrstev vozovky, které proběhnou i na mostě, abychom v rámci stávající akce zlepšili jeho stavebně technicky stav, prodloužili jeho životnost, a předešli tak v blízkém časovém horizontu dalším možným omezením v daním místě,“ vysvětluje Buček.

V tomto roce se bude pracovat v první sekci – tedy mezi barokním mostem a křížením s ulicí Wonkova, což zahrnuje část ulice Santiniho a dále ulice Bezručova a Jungmannova v celkové délce zhruba 1400 metrů.

„Tato sekce je rozdělena na 5 úseků (nejdelší má 390m) a na několik etap, v rámci nichž se bude pracovat vždy po polovinách vozovky, kdy jedna polovina bude pracovní a druhá zůstane zachována pro provoz v rámci kyvadlově řízené dopravy pro oba směry. Začínáme z centra od křižovatky silnice I/37 s ulicí Wonkova úsekem dlouhým přibližně 139 metrů a po opravě obou jízdních pruhů vozovky navážeme úsekem dlouhým 230 metrů,“ dodává Martin Buček z ŘSD.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky I/37, oprava, Žďár nad Sázavou, ŘSD, doprava, COLAS CZ, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic, environmentální remediace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy na I/37 ve Žďáru nad Sázavou: Staveniště předáno, první část bude hotová za 16 týdnů | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.