Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žďár nad Sázavou rozšíří průmyslovou zónu. Vznikne tak 400 pracovních míst

Žďár nad Sázavou letos rozšíří průmyslovou zónu o více než deset hektarů, tedy asi o polovinu. Vzniknout by tam mohlo okolo 400 nových pracovních míst. Vyplývá to z tiskové zprávy radnice. Do zóny chce Žďár přivést především firmy s technologicky náročnější výrobou nebo vývojem. Na projekt s celkovými náklady skoro 103 milionů korun získalo město 53 milionů v dotačním programu státní agentury CzechInvest.

„Budeme se snažit dostat do zóny jak rozvíjející se perspektivní místní firmy, tak i investory odjinud. Každopádně společným jmenovatelem musí být výroba s vysokou přidanou hodnotou práce," uvedl starosta Martin Mrkos (Žďár-živé město).

Podle představ města by se v zóně mohly usadit například firmy, které se zabývají automatizací, robotikou nebo pokročilým strojírenstvím. „Přínos této strategie je zřejmý - perspektiva vyšších výdělků a stabilita práce ve městě," uvedl starosta. Preferované podle něj nebudou sklady, logistické parky nebo výroba výrazně zatěžující životní prostředí.

388 uchazečů o práci 

Nynější průmyslová zóna v Jamské ulici, která má podle webu města rozlohu okolo 20 hektarů, už je zaplněná. Město teď vybuduje technickou infrastrukturu na navazujících pozemcích mezi ulicemi Jamská a Novoměstská. Konkrétní stavební parcely budou podle radnice vznikat až na základě požadavků investora.

Nezaměstnanost ve Žďáru nad Sázavou byla loni v prosinci 2,5 procenta. Úřad práce v tomto městě podle údajů zveřejněných ministerstvem práce a sociálních věcí evidoval 388 uchazečů o práci a zároveň 607 volných pracovních míst. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky reality, správa, průmysl, zóna, zaměstnanost, Žďár nad Sázavou, průmyslová zóna, pracovní místo, CzechInvest, výroba, Martin Mrkos, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďár nad Sázavou rozšíří průmyslovou zónu. Vznikne tak 400 pracovních míst | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.