Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Novoměstská nemocnice propojí recepci s policií. Je to prevence před případnými útoky

Nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku napojí recepci urgentního příjmu na pult centralizované ochrany. Tísňové tlačítko ji podle mluvčí nemocnice Tamary Peckové připojí přímo na novoměstské obvodní oddělení policie. Jaká další zařízení využívají stejný způsob ochrany, policie z taktických důvodů nesděluje, řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tísňové tlačítko je jedním ze série opatření, kterými chce novoměstská nemocnice bránit případným útokům. Náklady na propojení recepce s policií jsou asi 90 tisíc korun.

Na zvyšování bezpečnosti získala nemocnice už vloni na podzim dotaci asi 750 tisíc korun. „Díky tomu část našich zdravotníků absolvovala sérii seminářů, které je alespoň trochu připravily reagovat na případný násilný útok," řekla ředitelka nemocnice Věra Plačková.

Seminář absolvovalo 50 zdravotníků z urgentního příjmu a chirurgie. Nemocnice také nakoupila speciální tužky z tvrdého materiálu, které jsou vhodné k sebeobraně či rozbití skla při útěku. Chce také některé ambulance vybavit obrannými spreji.

Nemocnici v Novém Městě na Moravě od roku 2003 zřizuje Kraj Vysočina. Má asi 460 lůžek a ročně hospitalizuje okolo 19 tisíc lidí.

Autoři | Foto Nemocnice Nové Město na Moravě / Facebook

Štítky nemocnice, kriminalita, komunikace, bezpečnost, Nové Město na Moravě, policie, okres Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice propojí recepci s policií. Je to prevence před případnými útoky | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.