Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Firma dostala pokutu 241 tisíc korun. Nezalesnila holiny na Žďársku

Firma Supreme Store sídlící v Praze dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 241 tisíc korun, protože nezalesnila víc než dva hektary holin na Žďársku. Zákonná lhůta pro zalesnění uplynula loni, uvedl v tiskové zprávě ředitel havlíčkobrodského inspektorátu ČIŽP Jan Panský.

Pokuta podle inspekce nabyla právní moci 23. října. Firmu se ČTK nepodařilo kontaktovat.

Podle inspekce jde o pozemky s rozlohou 2,41 hektaru v katastrálních územích Hrdá Ves, Věžná na Moravě a Zlatkov. „V červnu 2019 jsme provedli kontrolu a zjistili, že ani jeden lesní pozemek zalesněn nebyl," uvedl Jan Panský. Pozemky podle něj byly hodně zarostlé, například maliníkem a kopřivami.

Zmíněné lesní pozemky podle inspekce vytěžila firma Land Value. Pak je prodala společnosti Projekt Mission, následně byly převedeny na Supreme Store, s.r.o. „Způsob spáchání přestupku hodnotíme jako zanedbání, ale i jako účelové jednání. Obviněný i přes upozornění na povinnost zalesnit nezalesnil ani jednu holinu, čímž ušetřil nemalé finanční prostředky," sdělil Panský.

Vlastník lesa má podle inspekce povinnost holinu zalesnit do dvou let. V odůvodněných případech můžou státní úřady povolit delší lhůtu. O odklad podle inspekce požádala i firma Supreme Store, ale úřad v Bystřici nad Pernštejnem jí nevyhověl, protože lhůta pro zalesnění už uplynula.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ekologie, lesy, ČIŽP, pokuta, Česká inspekce životního prostředí, okres Žďár nad Sázavou, Praha, pozemek, Land Value, a.s., Morava, Zlatkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma dostala pokutu 241 tisíc korun. Nezalesnila holiny na Žďársku | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.