Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třebíč chce příští rok investovat do přípravy průmyslové zóny. Vyjde to na 60 milionů

Třebíč chce v příštím roce vybudovat inženýrské sítě v nové průmyslové zóně na severním okraji města. Předpokládá, že náklady budou asi 60 milionů korun. Pozemky na ploše okolo šesti hektarů chce začít prodávat v roce 2026, řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Podnikatelé podle starosty mají o pozemky zájem, v majetku města ale nyní žádné vhodné nejsou. „Zájemci tady jsou a předpokládám, že se objeví i další v souvislosti s výstavbou v Dukovanech,“ řekl Pavel Pacal. V Dukovanech, od Třebíče vzdálených asi 28 kilometrů, se připravuje stavba nového jaderného bloku tamní elektrárny. V provozu by měl být v roce 2036.

Stavbu inženýrských sítí nové průmyslové zóny by mohla radnice uhradit z větší části z dotace od ministerstva průmyslu a obchodu. Podání žádosti o dotaci, který by mohla být až 36 milionů korun, dnes schválila městská rada.

Územním plánem je je lokalita v Rafaelově ulici určená pro výrobní aktivity, lehkou průmyslovou výrobu, výrobní služby, kapacitní sklady, velkoprodej průmyslových výrobků a komerční aktivity.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Třebíč

Štítky Třebíč, průmyslová zóna, investice, Dukovany, Pavel Pacal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč chce příští rok investovat do přípravy průmyslové zóny. Vyjde to na 60 milionů | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.