Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Třebíč zvýší nájemné ve většině městských bytů, nejvíce v těch nejlevnějších

Třebíč zvýší nájemné ve většině městských bytů. Nejvíc v těch s nejnižším nájemným. Chce postupně vyrovnat výši nájemného v bytech, které pronajímá jako sociální. Z bytového fondu je to většina, řekli dnes novinářům starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč) a místostarosta Pavel Janata (KDU-ČSL). Třebíč má asi 470 městských bytů, jen několik největších pronajímá za komerční nájemné.

Nájemné chce město zvýšit od 1. července letošního roku u většiny sociálních bytů nejméně o 12 procent. U těch s nejnižší sazbou vzroste nájemné o 20 procent. Růst je podle výše nájemného odstupňovaný.

Byty s nejvyšším nájemným, u kterých platí lidé za čtvereční metr měsíčně přes 52 korun, zdraží jen o loňskou inflaci, což je o 10,7 procenta. Zvýšení u nich ale radnice plánuje už od 1. března.

Zvýšení po čtyřech letech 

Nejnižší nájemné zvyšuje radnice od roku 2020. Chce postupně srovnat jeho hladinu pro všechny uživatele bytů. Rozdíly vznikaly kvůli jiné době uzavření smluv, kdy platily jiné sazby. Nejnižší měsíční nájemné v městských bytech je nyní přes 34 korun za metr čtvereční. Komerční nájemné je podle informací na webech realitních kanceláří v Třebíči šesti až desetinásobné.

Ohodnoť článek

Štítky správa, byty, nájemné, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč zvýší nájemné ve většině městských bytů, nejvíce v těch nejlevnějších | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.