Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Obávaná křižovatka u Zvěrkovic bude brzy bezpečnější. Silnice je širší a má nový povrch

Z tolik obávané křižovatky u Zvěrkovic na Třebíčsku, kde se stala řada vážných nehod, se postupně stává bezpečnější místo. Stavební dělníci na ní pracují čtyři měsíce.

Práce na nebezpečné křižovatce u Zvěrkovic na Třebíčsku,, které provádí společnost Imos Brno, a.s., vyjdou na 12,45 milionů korun.

Jedná se o křižovatku silnice I/38 s komunikací II/400, což je odbočka právě do Zvěrkovic, takzvané „téčko“. Denně tudy projede více než 7 tisíc vozidel, z toho jednu třetinu tvoří nákladní auta a kamiony.

„Jde o místo s častým výskytem dopravních nehod, proto bylo rozhodnuto o úpravě křižovatky podle zadané projektové dokumentace. V uplynulých měsících tak postupně došlo k rozšíření silničního tělesa, aby bylo možné zřídit řadicí pruhy. Rovněž došlo ke směrové úpravě silnice II/400. Celý prostor je teď mnohem více přehlednější a motoristé mohou bezpečněji odbočit z hlavní trasy I/38 do Zvěrkovic a přitom nijak neomezují dopravu. Celá křižovatka dostala nový povrch a upraveny byly rovněž krajnice,“ vyjmenoval Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Po pondělní vážné nehodě u Moravských Budějovic zemřel i třetí mladík

Po pondělní havárii na Třebíčsku, při níž dva mladí lidé přišli o život, zemřel ve středu také devatenáctiletý spolujezdec, jenž byl při nehodě těžce zraněn.

Úprava křižovatky na hlavní trase z Jihlavy do Znojma se pomalu chýlí ke konci. Zbývá posledních několik drobností, například vodorovné dopravní značení. „V době, kdy se na něm bude pracovat, dojde také v prostoru křižovatky ke krátkodobému omezení dopravy, zúžení jízdních pruhů a snížení maximální rychlosti na 60 km/h,“ doplnil Veselý.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky křižovatka, rekonstrukce, úprava, I/38, II/400, Zvěrkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Obávaná křižovatka u Zvěrkovic bude brzy bezpečnější. Silnice je širší a má nový povrch | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.