Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Své nejzápadnější sídliště chce Třebíč opravit do tří let. Náklady byly zatím přes 89 milionů korun

Třebíč podle starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) do tří let dokončí opravu sídliště Za Rybníkem. Začala s ní už v roce 2011. Od té doby v nejzápadnějším třebíčském sídlišti přibylo i velké multifunkční hřiště nebo skatepark. Celkové náklady na úpravu sídliště prozatím byly přes 89 milionů korun, sdělila mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Opravu ještě potřebuje jihovýchodní část sídliště. Radnice teď zadala zpracování projektové dokumentace. Zaplatí za ni asi 700 tisíc korun. Dokončena by měla být ještě letos. Z ní pak vzejdou přesné náklady na dokončení úprav části vymezené přibližně křižovatkou Koželužské a Okružní ulice, parkovištěm u autoservisu a budovou s poštou. Potřeba je opravit silnici, chodníky i parkovací stání.

Nejnákladnější byla první etapa, při které se upravovala ulice Zahraničního odboje. Radnici stála takřka 22 milionů korun. Kultivace lokality zahrnovala úpravu veřejných prostranství, zřízení nových stání pro odpadové kontejnery, vznik nových dětských hřišť a parkovacích míst.

Sídliště z 80. let 20. století 

Zatím poslední investici do sídliště byla stavba hřiště s tenisovou stěnou, workoutovou částí a běžeckým okruhem, což stálo přes 20 milionů korun. Práce byly dokončeny v roce 2019.

Sídliště Za Rybníkem vzniklo začátkem 80. let minulého století v souvislosti s výstavbou jaderné elektrárny v Dukovanech, bylo určené pro bydlení jejích zaměstnanců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mf-grafik

Štítky sídliště, revitalizace, stavby, správa, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Své nejzápadnější sídliště chce Třebíč opravit do tří let. Náklady byly zatím přes 89 milionů korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.