Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úprava jemnického dětského domova vyjde asi na 13 milionů korun. Vzniknou tam třeba cvičné byty

Kraj Vysočina připravuje úpravu budovy jemnického dětského domova. Na její střeše bude fotovoltaická elektrárna, pod ní cvičné byty nebo zázemí pro personál. Odhadované náklady jsou 13 milionů korun. Novinářům to dnes řekl radní pro majetek Karel Janoušek (ODS a STO).

K záměru má podle něho kraj k dispozici zatím jen studii. Do půl roku by chtěl dokončit projektovou dokumentaci, jejíž náklady jsou asi půl milionu korun, aby ještě na konci letošního roku mohly práce na úpravě začít.

Pro fotovoltaické elektrárny vybírá podle Janouška kraj budovy, ve kterých je nepřetržitý provoz. Vedle nemocnic jsou to i dětské domovy.

Cvičné byty se osvědčily 

Dětský domov Jemnice má zatím cvičné byty jen ve svém pracovišti v Budkově. Slouží dětem starším 16 let k tomu, aby si zvykaly na samostatný život. Ředitelka domova Jiřina Kühnelová už dřív ČTK řekla, že zkušenosti s fungováním cvičných bytů jsou dobré, proto by je chtěla nabízet i dětem žijícím v jemnickém domově. Místo na ně je v prostorném podkroví, kde by mělo být i zázemí pro personál nebo izolační místnost pro případ infekční nemoci.

Jemnice se s domovem v Budkově sloučila v roce 2018. Kromě tohoto pracoviště zřizuje Kraj Vysočina dalších šest dětských domovů, žije v nich přes 200 dětí.

Ohodnoť článek

Štítky sociální, domov, děti, rekonstrukce, Jemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úprava jemnického dětského domova vyjde asi na 13 milionů korun. Vzniknou tam třeba cvičné byty | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.