Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Jsem hlupák, uklízí po mně maminka. Třebíč cedulemi po městě přitvrdila v boji s lidmi, co dělají nepořádek

Na několika místech Třebíče teď lidé mohou vidět cedule, které reagují na nepořádek ve městě. Podle vyjádření starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) jsou tyto cedule jen začátkem v boji s nepořádkem.

Nové zelené cedule, na nichž stojí otázka „Proč odhazuješ odpadky?", mohou lidé od druhého květnového týdne vidět třeba v Libušině a Týnském údolí, v Lísčí, na Hrádku, na Krajíčkově stráni či v Lubí. „Cedule jsou umístěny u veřejných odpadkových košů, a to hlavně v místech, kde lidé odpadky odhazují na zem," dodala v tiskové zprávě Irini Martakidisová, mluvčí třebíčské radnice. 

Starosta Pavel Pacal vysvětluje, že poměrně drsnými odpověďmi na výše zmíněnou otázku chce Třebíč lidi upozornit na to, že dělat si nepořádek ve vlastním městě je hloupost. „Doma také nehází papírky, obaly a plastové kelímky a lahve na zem,“ popsal důvod umístění cedulí starosta Pavel Pacal.

Tato nová „kampaň" vyvolala na facebookové stránce města poměrně živou debatu. Například Michaela Jurtíková by podobné cedule přidala i v souvislosti se psími exkrementy. V komentářích se objevila také narážka na další živé téma - uprchlíky z Ukrajiny. „Ještě to napište v ukrajinštině, aby jsme náhodou nebyli pak ti špatní, že si za to můžeme sami, když jim to nenapíšete v jejich jazyce," vzkázala třebíčské radnici Vlaďka Šúteriková Peterková. 

Matrace, nábytek, spotřebiče u popelnic. Chovejte se ohleduplně a využívejte sběrné dvory, apeluje Třebíč na své občany

Město Třebíč na svém webu i sociálních sítích sdílelo pár fotografií, které ukazují nepořádek okolo popelnic. Jde o záběry z různých částí pětatřicetitisícového města. Tento krok má apelovat na všechny obyvatele, aby takovýto odpad vyhazovali na...

K cedulím, které upozorňují na nepořádek ve městě, je skeptický Martin Holý, podle něhož je tato novinka spíše zbytečná. „Obávám se, že pokud ty cedule neumějí sbírat odpadky, jsou tam zcela zbytečně... Ba naopak je někdo zničí nebo ukradne," myslí si Holý. 

Jsou umístěné cedule, podle vás, krok správným směrem?

Celkem hlasovalo130 čtenářů

Kampaň Nebuď prase 

Město Třebíč v boji s nepořádkem bude i nadále pokračovat. „Pozvolna začínáme s kampaní Nebuď prase, pro kterou nám kreslí obrázky kreslíř z nedalekých Okříšek Štěpán Mareš. Cílem je opět jediná věc. Aby si lidé uvědomili, že odpadky patří do košů a kontejnerů k tomu určených, ne na zem kdekoli je napadne. Máme krásné město. Město památek UNESCO. A chceme, aby tady bylo hezky,“ vzkazuje starosta Pacal.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Třebíč

Štítky cedule, nepořádek, upozornění, příroda, odpadky, Třebíč, Pavel Pacal, odpad, Martin Holý, Světové dědictví UNESCO, Lubí, Lísčí, Týnské údolí, Ukrajina, Štěpán Mareš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jsem hlupák, uklízí po mně maminka. Třebíč cedulemi po městě přitvrdila v boji s lidmi, co dělají nepořádek | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.