Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Novinka v turistických mapách. Nová žlutá trasa na Pelhřimovsku nese jméno herečky, která si zahrála Babičku

Klub českých turistů (KČT) se na Vysočině stará o 3240 kilometrů pěších a lyžařských tras a o 2467 kilometrů cyklotras. I díky podpoře od Kraje Vysočina tak mohou vznikat nové trasy. Na obnovu turistického značení kraj ročně přispívá téměř půl milionem korun.

„Zmíním jednu novinku, která se v poslední době objevila v turistických mapách. Nově je do nich zakreslena žlutá trasa Veselá – Houserovka na Pelhřimovsku v délce šesti kilometrů, která je pojmenovaná po Jarmile Kurandové. Herečce původem z Vysočiny, která si zahrála třeba roli babičky ve stejnojmenném filmu,“ informoval po jednání Rady Kraje Vysočina hejtman Vítězslav Schrek.

Další novinkou na Vysočině je projekt Zdravé srdce. „Jde o kilometrový úsek cyklostezky na Humpolecku, kde si během rychlé chůze měříte čas i tepovou frekvenci a přes QR kód hodnoty vkládáte do aplikace. Ta data vyhodnotí a porovná je s fyzickou zdatností ostatních přihlášených,“ doplnil Roman Fabeš, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Parta 120 proškolených značkařů 

KČT se v rámci Vysočiny stará o téměř šest tisíc kilometrů různých tras. Každoročně parta 120 proškolených značkařů obnoví zhruba 1/3 značek. „Mimo to, že jim vrátí sytou barvu ještě vymění poškozené, zničené a ztracené značky, narovná směrovníky a nahradí už nečitelné mapy. Kraj Vysočina od roku 2002 přispěl na obnovu turistického značení v regionu téměř sedmi miliony korun," vyčíslila na závěr mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky turistika, značení, značka, trasa, podpora, podpora, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novinka v turistických mapách. Nová žlutá trasa na Pelhřimovsku nese jméno herečky, která si zahrála Babičku | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.